Richard Sherman-t elküldte a Seattle Seahawks

Ma hivatalossá vált amiről már napok óta beszéltek azaz Richard Sherman az idei szezonban már nem a Seattle Seahawks játékosa lesz. A csapat vezetősége ma értesítette a cornerbacket, hogy megválnak tőle így Sherman szabadügynök lesz.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a kitűnő cornerbacknek nem lesz csapata az idei szezonban hiszen az elküldése pillanatában az egyik legkeresettebb szabadügynökké válik. A cut tulajdonképpen jó Sherman-nek hiszen nem a Seahawks vezetősége, hanem saját választhatja meg a következő csapatát.

Sherman-nek idén jár le a korábbi szerződése ami szerint 13.2 millió dollárt foglalt el az idei fizetési sapkából. Az elküldése után 11 millió dollár felszabadult a fizetési sapkából és csak 2.2 millió dollár halott összeg marad utána.

A cornerback a tavalyi Achilles sérülése miatt csak 9 alapszakasz mérkőzésen tudott pályára lépni. Átesett egy kisebb műtéti beavatkozáson ami során eltávolítottak egy csontnyúlványt. A hírek szerint júliusban már edzésbe tud állni de a sérülés azért valamelyest visszatarthatja az érdeklődő csapatokat.

Sherman-t a 2011-es Draft ötödik körében választotta ki a Seahawks. Pályafutása során 367 tacklet, 32 interceptiont és 5 kierőszakolt fumblet szerzett. Továbbá 99 levédekezett passz és 2 touchdown fűződik a nevéhez. Négyszer került a Pro Bowl és az All-Pro keretbe.

Fotó: complex.com