Gasztro

Gyors vacsora: karfiolos sajtos palacsinta

Ma már inkább csak pihenni szeretnénk, így estére is csak egy gyors vacsorát választottunk, hogy legyen is meleg, friss étel az asztalon, de mégse kelljen túl sok időt a konyhában tölteni.

 

Gyors vacsora: Karfiolos sajtos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg karfiol
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cottage cheese
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • olaj

A karfiolt szedjük egészen kis rózsákra, sós vízben főzzük 5 percet, majd szűrjük le. Keverjük el a lisztet a cottage cheese-zel, a tojással, a tejjel, az aprított bazsalikommal és a lecsöpögtetett karfiollal. Sűrűn folyós palacsintatészta-állaga legyen! Sózzuk, borsozzuk. A palacsintasütőt melegítsük fel, kenjük ki olajjal, majd evőkanállal szedjünk kis adagokat, terítsük szét szabályos körré, és süssük meg a palacsinták mindkét oldalát.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top