Életmód

Elkezdődött a tihanyi Levendulafesztivál

Elkezdődött és vasárnapig tart a tihanyi Levendulafesztivál. A félszigetre látogatókat színházi előadások, kézműves kirakodóvásár, a levendula jegyében szervezett játszóház várja.

Immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg Tihanyban a Levendulafesztivált, amely elsősorban a levendula felhasználásának sokszínű bemutatását szolgálja, de idén népi játékokat és vezetett gyalogtúrákat is tartanak az érdeklődőknek. A fesztivált kísérőprogramok színesítik, a látogatók megismerkedhetnek a levendulalepárlás folyamatával, és részt vehetnek a szedd magad akcióban is. 

MTI Fotó: Bodnár Boglárka
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Akik pénteken, a fesztivál nyitónapján látogatnak el a fesztiválra, néptáncosokkal, népzenészekkel ápolhatják a hagyományokat, de fellép többek között a Tihanyi Asszonykórus, az Echo Citerabanda is. Látványosságban sem lesz hiány, a Városok, Falvak Szövetsége által szervezett tábor mintegy 170 néptáncosa egyszerre ropja majd a Mádl Ferenc téren. Az estét az Experidance Production előadása zárja.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Szombaton kézműves kirakodóvásár várja a látogatókat, és a Tihanyi-félsziget természeti kincseit bemutató, valamint az Öreg-Levenduláshoz induló gyalogtúrához is lehet csatlakozni, amit a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának szakemberei vezetnek. A nap zárásaként vándormutatványosok szórakoztatják a közönséget, és lesz lámpás felvonuláson is. Este fellép a Kávészünet zenekar és Rakonczai Imre.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Vasárnap a Belső-tó partján magyar népi hangszerekkel lehet megismerkedni, a Portéka Színpad vásári komédiája kerül színre, és népi játékpark várja a legkisebbeket. 

Csatlakozva a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz, az apátságban látható gasztronómiai kiállítást tárlatvezetés mellett lehet majd megtekinteni pénteken és szombaton, előzetes regisztráció után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top