Aktuális

Kerekesszékkel lehetetlen, babakocsival veszélyes átkelni a felújított aluljárón

Olyan meredek a rámpa a felújított szentendrei aluljáróban, hogy még a jó fizikumú kerekesszékes sportoló sem mer elindulni rajta.

A biciklisek és a kerekesszékesek meg sem próbálják, de babakocsival is kész tortúra átkelni a szentendrei HÉV-aluljárón – írja az Abcúg. Az aluljárót 34 millió forintból újították fel, de nincs benne sok köszönet.

Az aluljárót nemcsak azok használják vagy használnák, akik a HÉV-hez tartanak, de azok is, akik a szemközti boltokba vagy a piacra szeretnének átmenni. Aki nem tud vagy nem mer megpróbálkozni az átjutással, annak a nagyjából 300 méterre lévő zebrák felé kell kerülnie.

Az aluljáró rámpája balesetveszélyesen meredek, emellett kiugró falrész, indokolatlan korlát, véletlenszerű keskenyedés és szélesedés is nehezíti a közlekedést.

Szmrtnik Katalin kerekesszékes dobóatléta a lapnak úgy nyilatkozott: bár jó fizikummal rendelkezik, szerinte életveszélyes a rámpa, ezért meg sem próbál lejutni rajta. A sportoló hozzátette, hogy Szentendre több része is járhatatlan kerekesszékkel.

A szentendrei önkormányzat a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a rámpával kapcsolatos elégedetlenségről tudnak, ám panaszleveleket nem kaptak emiatt. Elmondták, hogy a felújításnak nem volt célja az akadálymentesítés, akkor ugyanis duplaannyiba került volna. A kerekesszékeseknek továbbra is a felszíni zebrákat ajánlják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top