Aktuális

Állatkínzás: Röfit a csomagtartóba gyömöszölték, hőgutát kapott

Vélhetően hőgutát kapott és megfulladt az a francia bulldog, amelyet egy csomagtartóba gyömöszölve vittek vissza a gazdájának.

Kovácsné Pataki Tímea kutyája péntek dél körül csatangolt el otthonról. Röfit, a francia bulldogot nem találták meg a környező utcákban, ezért a Facebookon is keresni kezdték. Valaki jelentkezett is, hogy megtalálta a kutyát. Kovácsné és fia egy parkolóba beszélték meg a találkozót a megtalálóval, csak azt kérték tőle, húzza le az ablakot az autóban, mikor hozza a kutyát, mert Röfi rosszul bírja a hőséget.

A találkozón aztán kiderült, hogy a kutyát a csomagtartóba tették, és egy paplannal le is takarták. Amikor a gazdái meglátták, az eb már elpusztult. A megtalálók azt akarták, hogy a kutya gazdái fizessék ki a benzinpénzüket, majd rendőrt is hívtak. A rendőrök javasolták Kovácsnénak, hogy állatkínzás miatt tegyen feljelentést. 

Megtettük a feljelentést, és elvittük Röfit az állatorvoshoz, aki megállapította, cianózis jelei mutathatók ki, ami hőguta következménye. A kutyának habos volt a szája, és lila a nyelve, megfulladt a csomagtartóban” – mesélte a nő a Délmagyarnak. A Szegedi Rendőrkapitányságon állatkínzás vétsége miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top