Aktuális

Ferenc pápa a pokolhoz hasonlította a menekülttáborokat

Korunk valóságával és szenvedésével való szembenézésre szólította fel egyháza tagjait Ferenc pápa, aki a menedékkérők táborait pokolhoz hasonlította a Szent Péter-bazilikában szerdán tartott szertartáson. Az események öt új egyházi vezetőt emelt bíborosi rangra, tovább alakítva a pápaválasztó testület földrajzi összetételét.

Ferenc pápa kijelentette, korunk valóságát azok az ártatlanok képviselik, akik a háborúk és a terrorizmus miatt szenvednek és meghalnak, azok, akik még mindig rabszolgasorsban élnek az emberi jogok korában. “A valóság a menedékkérő-táboroké, amelyek időnként inkább a pokolra hasonlítanak, mint a tisztítótűzre” – mondta a katolikus egyházfő.

Ferenc pápa a pokolhoz hasonlította a menekülttáborokat

Szent Péter és Szent Pál apostolok június 29-i ünnepe előtt Ferenc pápa rendes nyilvános konzisztóriumot tartott, vagyis a Vatikánba hívta egyháza bíborosait, és öt új embert emelt bíborosi rangra. Az új bíborosok a világ különböző kontinenseit képviselik, ketten európaiak: Juan José Omella, Barcelona érseke és Anders Arborelius stockholmi érsek. A másik három Louis Marie-Ling Mangkhanekhoun címzetes püspök, a laoszi Paksé apostoli helynöke, Gregorio Rosa Chávez címzetes püspök, a San Salvador-i főegyházmegye segédpüspöke és Jean Zerbo bamakói érsek az afrikai Maliból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top