Gasztro

Ezt a vörösboros epret neked is el kell készítened a nyáron!

Íme, a nyár legdekadensebb desszertje: a vörösborba áztatott eper.

 Még nem reménytelen, hogy friss eperre bukkanjunk a zöldségeseknél, így a nyár legdekadensebb desszertjéről sem csúsztunk még le! Az eper önmagában is isteni, de ha vörösborba áztatod, olyan fantasztikus ízélményben lesz részed, amilyenre nem is számítanál!

Vörösboros eperdesszert

Ezt a vörösboros epret neked is el kell készítened a nyáron!

Hozzávalók:

  • 500 g (kb. 3 csésze) eper, felekbe vágva
  • 2 csésze száraz, gyümölcsös vörösbor (pl. Merlot)
  • 1/4 csésze barna cukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • tejszínhab

Elkészítés:

  1. A cukrot szórd az eperre, majd öntsd rá a vaníliakivonatot és a bort is. Alaposan forgasd össze.
  2. Lefedve tedd hűtőbe minimum 2 órára vagy akár egész éjszakára.
  3. Tálald a levével együtt, tejszínhabbal a tetején!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top