Család

Vállalja a felelősséget a Volánbusz a terhes nő meghurcolása miatt

A Volánbusz kivizsgálta a múlt pénteken történt, felháborító esetet.

Más ülőalkalmatosság híján egy várandós nő a járdaszegélyen ülve várta kétéves kislányával és édesanyjával az 55-ös buszt Gyálon. Amikor felszálltak a járatra, és leültek, a buszsofőr emelt hangon felszólította a családot, hogy azonnal szálljon le, mégpedig azért, mert a kismama a földön ülve várakozott. A sofőr kilátásba helyezte, hogy rendőrt hív, végül ez meg is történt. 

A tegnap nyilvánosságra került, felháborító eset nyomán a járatot üzemeltető Volánbusz a Borsnak eljuttatott közleményében azt írta: meghallgatták a buszsofőrt, aki azt mondta, hogy a jármű üléskárpitjának tisztaságát szerette volna megőrizni, ezért nem engedte leülni a korábban a földön ülve várakozó utasokat. A rendőrséget az utasokkal kialakult vita rendezése érdekében hívta ki.

A busztársaság megállapította, hogy a sofőr mindezzel túllépte hatáskörét, és bár a vonatkozó szabályzatnak megfelelően igyekezett elvégezni munkáját, indokolatlanul szigorúan lépett fel az utassal szemben.

A Volánbusz elnézést kért az utastól, és azt ígérik, hogy a buszsofőrrel szemben megteszik a szükséges munkáltatói intézkedéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top