Életmód

Megcsappant az országos vérkészlet, véradókat várnak

Csökkenni kezdett az országos vérkészlet a nyári hónapokban, ezért véradásra hív minden egészséges embert az Országos Vérellátó Szolgálat.

Megnövekedett az elmúlt hetekben az egészségügyi intézmények vérfelhasználása, így apadni kezdet az országos vérkészlet. Míg egy átlagos napon akár 1800-an adnak vért, nyáron mindig csökken a véradók és a véradások száma.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ahhoz, hogy a levett vérmennyiség egyensúlyban legyen az igényekkel a nyári időszakban, az Országos Vérellátó Szolgálat toborzásba kezdett: a vérkészletek stabilitásának megőrzése érdekében véradásra hívnak mindenkit, aki egészségesnek érzi magát.

Fél óra az egész és 500 forintos étkezési utalvány jár cserébe
Fél óra az egész és 500 forintos étkezési utalvány jár cserébe

A vér mással nem pótolható, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat a következő hetekben fokozottan számít az önzetlen véradók segítségére, hogy mind az életmentő beavatkozások, mind a tervezett műtétek, krónikus kezelések vérigényeit maradéktalanul ki tudjuk elégíteni.

A véradáshoz az egészséges szervezeten túl szükség van érvényes, fényképes igazolványra, TAJ-kártyára és lakcímkártyára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top