Gasztro

Házi paradicsomdzsem, ami egy életre elfeledteti veled a ketchupot

Van egy újabb szuper ötletünk, hogyan hozd ki a maximumot a paradicsomszezonból.

 A friss, édes és lédús paradicsomok önmagukban is isteniek, de mikor végre dúskálhatunk bennük, megéri izgalmas receptekkel is kísérletezni belőlük. Például ezzel a paradicsomdzsemmel, amely édes-pikáns ízével egy életre elfeledteti veled a bolti ketchupot!

Házi paradicsomdzsem

Házi paradicsomdzsem, ami egy életre elfeledteti veled a ketchupot

Hozzávalók:

  • 1 kg hosszúkás, Roma paradicsom, kibelezve, kis kockákra vágva
  • fél csésze barna cukor
  • 2 ek. almaecet
  • 1 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 1 tk. só
  • fél tk. római kömény
  • 1/4 tk. paprika
  • 1/4 tk. chilipehely

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót tégy egy lábosba (a legjobb, ha öntöttvasból készültet használsz). Forrald fel, és néha keverd meg fakanállal.
  2. Hagyd besűrűsödni a dzsemet: ehhez kapcsolj alacsony lángra, és nagyjából 2 órán át hagyd főni, mialatt párszor kavarsz rajta egyet.
  3. A kész dzsemet töltsd befőttesüvegbe, hagyd teljesen kihűlni, majd tárold hűtőben 2 hétig.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top