Egészség

Megszólalt az orvos a mogyorótól lebénult nő ügyében

A Péterfy osztályvezetője úgy emlékszik, hogy a brit Amy May Shead már tág pupillákkal és kapkodó légzéssel érkezett a kórházba.

Megszólalt a Péterfy Sándor Utcai Kórház osztályvezető főorvosa a mogyoróallergiás brit nő ügyében. Amy May Sheadet ugyanis oda vitték még 2014-ben, miután mogyorótól lett rosszul egy budapesti étteremben. 

Rácz Edit osztályvezető főorvos a Blikknek azt mondta: úgy emlékszik, nagyon hamar kiértek a mentők, újraélesztették a hölgyet, de a kórházba már tág pupillákkal és kapkodó légzéssel érkezett. Az orvosok légcsőmetszést végeztek, és antibiotikumot adtak neki.

A gégeödéma azonban agykárosodással járó oxigénhiányhoz vezetett, hiába adott be magának még az étteremben injekciót a nő. Hetekbe telt, mire haza lehetett szállítani, de a nő azóta is beszéd- és mozgásképtelen.

A 29 éves Amy May Shead sikeres, fiatal nő volt, aki a brit iTV csatornán futó reggeli műsor, a This Morning producereként dolgozott. 2014-ben barátaival Budapestre utazott, ahol beültek egy étterembe.

Amy egy magyar nyelvű üzenettel jelezte a pincéreknek, hogy súlyos földimogyoró-allergiában szenved. A személyzet biztosította őt, hogy a csirkés étel nem tartalmaz mogyorót, de a nő az első falat után rosszul lett, és allergiás rohamot kapott.

Rónai Zoltán allergológus szerint ha a nő injekciót tartott magánál allergiás roham esetére, akkor érthetetlen, miért kockáztatott azzal, hogy beült egy idegen ország éttermébe.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top