Aktuális

Büszkeség és gyász: így élnek a hajléktalan cicák

Hajléktalan cicákról készíti sorozatát az a fotós, aki megmutatja, hogyan tart életben néhány önkéntes több száz macskát.

„Végig világosan azt éreztem, hogy embereket fotózom. Emberi szemek beszéltek hozzám” – mondja Sabrina Boem fotós, aki kivert, hajléktalan macskákról készítette The Invisibles (A láthatatlanok) című sorozatát Olaszországban. Olyan cicakolóniákat keresett, ahol nagy számban, közel kétszázan élnek a házi kedvenc státuszából kitaszított macskák. Két és fél éven keresztül fotózta a cicákat, mire kiismerte őket. Közülük többen meleg lakásban, gondoskodó gazdák mellett éltek korábban, de a többség már az utcára született – életét pedig annak a néhány gondoskodó embernek köszönheti. 

A fotós olyan, önkéntesek segítségével üzemeltetett menedékházakat is felkeresett, ahova a kóbor cicáknak bejárásuk van, szabadon ki-be közlekedhetnek, élelmet, vizet, gyógyszert és meleg helyet tartanak fenn nekik, de bármikor szabadon el is sétálhatnak onnan.

Lapozz bele a galériába!

Megnézem
Összes kép (12)

forrás: Feature Shot

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top