Trend

Egyszerű őszi szépségtrükkök mindenkinek

Az évszakok változását nemcsak a lelkünk, hanem a testünk is követi. Ha odafigyelünk magunkra, megtarthatjuk nyári üdeségünket és szépségünket.

Amikor a nyár őszbe fordul, és egyre hűvösebb van, mi csak reménykedünk, hogy a változás nagyon lassú lesz, és ameddig csak lehet, megmarad a nyárba hajló, kellemes idő. Nemcsak a lelkünk kívánja ilyenkor a lassabb átmenetet, hanem a testünk is. Hiszen a szervezetünknek, bőrünknek, hajunknak és a körmünknek is alkalmazkodnia kell az új időjáráshoz, és megfelelő választ kell adnunk az évszak hozta kihívásokra. Ahhoz, hogy a nyári szépségünket és üdeségünket is megőrizzük, érdemes segíteni a szervezetünket. A bőrünk mellett a hajunk és a körmünk is megérdemel egy kis extra törődést.

Míg nyáron a legtöbben könnyű arckrémet választanak, mert zsírosabb a bőrük, mint a többi évszakban, addig ősszel már kevés az arcunknak a könnyed ápolás. A hideg reggelek kapcsán az egyre szárazabb bőr komolyabb ápolást igényel. A nyári hónapok alatt megvastagodott külső bőrréteget is érdemes ilyenkor hámlasztással eltávolítani. A legtöbb kozmetikus ősszel regenerálást is javasol. Ha otthon hámlasztasz, légy körültekintő, hiszen a bőrödet viszed vásárra. Az eredmény viszont mindenképpen ígéretes, hiszen nemcsak látványosan újjáéled, hanem egészséges is lesz az arcod egy-egy kezelés után. Ha őszi arcmaszkot is keresel, a pompás sütőtök a megfelelő választás. Hiszen éppen ekkor érik, és tele van jótevő A- és C-vitaminnal. A sütőtökös arcpakolást hagyd 10 percig az arcodon, majd alaposan öblítsd le. Nemcsak a vitaminok, hanem antioxidánstartalma miatt is érdemes kipróbálni.

A hajunk és a körmeink is megérzik az időjárás-változást.

Ősszel – többek között a nyári igénybevétel miatt – fénytelennek és fáradtnak tűnik a hajkoronánk. Tápláló összetevőket tartalmazó pakolással vagy hajápoló olajokkal, valamint a megfelelő táplálkozással adhatjuk a legtöbbet a hajunknak. A körmünk ugyancsak elfárad őszre, a növekedése is lelassul a nyárhoz képest. A körömerősítők jól jönnek ilyenkor, a táplálkozásnál figyelj arra, hogy vitamindús, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel teli ételeket válassz. Ha ezt nem tudod megtenni, keress megfelelő táplálékkiegészítőket.

Nemcsak az arcbőr érzi a változást, hanem az egész testünkön észrevehetjük az ősz jeleit. A szánk is hamar kiszáradhat a hűvös, szeles évszakban, ezért ha eddig nem hordtál magaddal ajakbalzsamot, most tegyél egyet a táskádba. A kezedre is figyelj jobban, a bőröd ilyenkor nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint nyáron. Ha egy kicsi kézkrém is elfér az ajakápoló mellett, hordd azt is magaddal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top