Otthon

Készíts macskás töklámpást halloweenre!

Ha már unod a sima töklámpásokat, készíts egyedi darabokat!

Most már tényleg mindjárt halloween. Számos receptet, jelmezt, otthoni dekorációt, díszt és sminket mutattunk nektek, amivel készülhettek a mulatságra. Most egy különleges töklámpás elkészítését mutatjuk, amely rendhagyó módon macska formájú.

Mielőtt megijednél, mennyi munkát fog igénybe venni a dolog, megnyugtatunk, nem olyan macerás. Még kibelezned sem kell a tököt, csak egy kicsit faragni.

Forrás: Rob D. Brodman

1. lépés

Fogj egy kisebb és egy nagyobb sütőtököt. Vágd ki a kisebbik sütőtök tetejét, és csak azt a kis részt kanalazd ki, majd tisztítsd meg jól. Helyezd rá a nagyobb sütőtökre fejjel lefelé, és illeszd őket egymásba. 

Forrás: Pinterest

2. lépés

Miután egymásba illesztetted a tököket, döntsd el, hol lesznek a figura szemei, és vágd ki őket. Először akár meg is rajzolhatod, vagy sablonokat is használhatsz.

3. lépés

Vágd ki a füleket nemezből vagy kartonpapírból, de mielőtt felragasztanád őket, érdemes filctollal megjelölni a helyüket. Vágj a helyükön két kis lyukat, hogy legyen, ami megtartja a füleket.

4. lépés

A festéshez tömd ki újságpapírral a tököt. Fekete festékszóróval két rétegben fújd le a tököket, majd hagyd őket megszáradni. Ha kész, vedd ki a papírokat, és helyezd el a füleket a kisebbik tökön. 

Forrás: Pinterest

5. lépés

Helyezz teamécsest a két tök közé, amit kis kampók közé rögzíthetsz. A kampókat kalapáccsal be tudod finoman ütögetni az alsó tökbe. Húzd rá a kis tököt. Már kész is a macskás töklámpás!

Forrás: Pinterest

Más zöldséggel is kiváló töklámpást tudsz készíteni:

Sunset

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top