Sztárok

46 éves lett Dannii Minogue – sokkal több mindenért irigyelheti a nővére, mint gondolnánk

Kylie és Dannii Minogue párosából mindenki előbbit tartja a győztesnek. Pedig ha megnézzük közelebbről is az életüket, sok szempontból legalább olyan jó, ha nem jobb Danniinek lenni, mint Kylie-nak.

Híres testvér árnyékában híresnek lenni az esetek többségében nem egy nagy élmény – akkor már legyen az ember inkább Scarlett Johansson tök ismeretlen ikerfivére, Hunter, aki ha talán méri is magát nővére sikereivel, legalább nem kénytelen úgy élni az életét, hogy mindennap az orra alá dörgölik közvetve vagy közvetlenül, hogy nem futott be a színésznőhöz hasonlóan. A szóban forgó balsorsú sztártestvérek közé tartozik Kylie Minogue húga, Dannii Minogue is, akit aztán tényleg senki nem képes a nővérétől különálló entitásként kezelni – lám csak, még mi is rögtön Kylie-val jövünk, miközben ő ünnepli ma a negyvenhatodik születésnapját. Na de a látszat ebben az esetben azért csal, a magunk részéről ugyanis úgy döntöttünk, hogy ha már nem nagyon lehet megkerülni a nevesebb testvért, lássuk, mi az, amiért mégiscsak legalább olyan jó, sőt néha jobb Danniinek lenni, mint Kylie-nak. A lista pedig egyáltalán nem is sovány, tessék csak megnézni!

Kylie (j) és Dannii Minogue (b) a BRIT Awards 2014-es átadóján (Fotó: Gettyimages)

A színpadi sikerek

Kylie Minogue popsztár, divatikon és szexszimbólum, és ebben a három dologban Dannii nem is versenyezhet vele. Van viszont egy terület, ahol Kylie labdába se nagyon rúg, míg ő egészen nagy formátumú játékos: a színház. Miután az amúgy sem eget rengető korai popkarrierjének aránylag gyorsan leáldozott, Dannii Minogue érdeklődése a színjátszás felé fordult, és sikerült is elég szépen felépítenie magát: noha a kritikusok nem mindig szerették azt, amit csinált, azért tőlük is rendszeresen kapott elismerést, sőt megdobták néhány díjjal is, a repertoárja pedig olyan széles, hogy az mindenkit főhajtásra kell késztessen: a Grease-ben ugyanúgy játszott, mint A párizsi Notre-Dame színpadi változatában és A Vagina Monológokban, sőt még a Macbeth címszerepét is megkapta. Ráadásul mindezt nem is holmi zugszínházakban hozta össze, hanem olyan nívós események keretében, mint az edinburgh-i Fringe, és olyan neves helyszíneken, mint a West End.

Fotó: Scott Barbour/Getty Images

A gyerek

Ha a kapcsolatai tartósságát nézzük, Dannii Minogue semmivel sem szerencsésebb a magánéletben a nővérénél, hiszen ő se nagyon húzta még tovább pár évnél senkivel. Egyvalamiben viszont össze sem mérhető az életük ezen a téren: Kylie-val szemben neki megadatott egy gyerek. A 2010-ben született kisfiú, Ethan Edward Minogue-Smith apja az angol rögbijátékos és modell, Kris Smith, akivel a viszonyuk már szintén véget ért, de ez azon a tényen mit sem változtat, hogy az anyaság örömét a testvérpárból csak Dannii Minogue ismeri.

Dannii Minogue, Kris Smith és a kis Ethan (Fotó: Profimedia)

A tehetségkutatós karrier

A zsűrizés már egy olyan terület, ahova a mostanában II. Erzsébet fiával kavaró Kylie Minogue is betette a lábát, hiszen feltűnt a brit és az ausztrál Voice ítészei között is, de ez ennek ellenére abszolút Dannii Minogue vadászterepe. A húg sokkal régebb óta, sokkal többfelé és sokkal többet is bírál és mentorkodik: míg nővére csak egy-egy évadra bukkant fel az említett műsorokban, ő mind a kettőben lenyomott négy évet, meg még mellé ötöt az Australia’s Got Talentben is, nem mellesleg pedig egy szezon erejéig a zene mellett divatvonalon is zsűrizett a Britain & Ireland’s Next Top Modelben. És hát a rengeteg felkérés nem is volt véletlen: amikor a Heat magazin megkérdezte az olvasóit, hogy ki a kedvenc ítéletmondójuk a brit Voice-ban, Dannii Minogue lazán elverte nemcsak Louis Walsht, hanem Cheryl Cole-t, sőt a jóképű és szerény Simon Cowellt is.

Életkor és egészség

Már elnézést, de ami tény, az tény: Dannii Minogue közel négy évvel fiatalabb, mint a nővére, és ez még akkor sem mindegy, ha olyan génekkel áldotta meg a sors az embert, mint őket. Másfelől testvérével ellentétben neki nem kellett megküzdenie a rákkal sem – persze az égnek hála Kylie-nak is sikerült legyőznie a betegséget, sőt kimondottan pozitívan, példaként elöl járva jött ki a megpróbáltatásból, de ebben a tekintetben akkor is a húga a szerencsésebb.

Kylie és Dannii (Fotó: Christie Goodwin/Getty Images)

A zenei másodvirágzás

Kylie Minogue azon szerencsés előadók közé tartozik, akiknek sikerült újra kitalálniuk magukat: korai sikereit olyan dalokkal érte el, amelyekkel ma legfeljebb Rick Astley oldalán haknizhatna, a későbbiekben viszont simán átigazolt a magasan jegyzett dívák ligájába. Nos hát, ha kisebb léptékben is, de a húga ugyancsak végrehajtotta ezt, hiszen az első lemezeket az ő esetében sem lehetett túlságosan komolyan venni, a 2003-as Neon Nightsszal viszont még a nem túl barátságos kritikusok szerint is nagyon magasra tette a lécet – az egyikük egyenesen azt írta az album megjelenésének tizedik évfordulóján, hogy „az egy dolog, ha valaki előáll egy kitűnő három és fél perces, dance-pop-dallal, az meg egy teljesen másik, ha valaki egy egész albumon át ilyen vonzó tud maradni. Kylie-nak sikerült a dolog a Feverrel, aztán követte őt Madonna is a Confessions on a Dance Floorral, de Danii is egy olyan lemezzel járult hozzá a műfajhoz, ami minden ízében van annyira jó, mint ezek a klasszikusok.” Azért azt elég nehéz volna lapos életpályának nevezni, aminek még a mellékvágányán is ilyenek állomások találhatók, nem?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top