Baba

Magára lehet-e hagyni egy kisbabát két percre a kocsiban?

Magára hagyta 20 hónapos gyermekét az autóban egy apa, míg beugrott fizetni a benzinkútra. A felesége teljesen kikészült, amikor megtudta, de férje csak kiröhögte.

Egy egyszerű kérdés miatt robbant fel kis híján a brit kismamák legnagyobb internetes találkozóhelyének számtó Mumsnet oldal egyik fóruma, ahol az egyik hozzászóló feltette a kérdést: rendben van-e az, hogy egy kisgyerek két percre magára hagynak az autóban?

Természetesen nincs! – hangzott a köz válasza. A fiatal anyuka azután tette fel a kérdést, miután férje magára hagyta a kocsiban 20 hónapos babájukat egy benzinkút előtt, amíg beszaladt fizetni.

Teljesen megrémít, hogy magára hagyta. Mondtam neki, nem akarom, hogy még egyszer ezt csinálja, de szerinte ez nevetséges. És szerinte csak két perc volt.

Csak két perc!

A hozzászólók többsége az édesanyának adott igazat, míg voltak, akik megpróbáltak a másik oldalra állni. „Amíg látod a gyermeked, nem hiszem, hogy ez rossz” – próbálkoztak. Feljött érvként az is, hogy a benzinkúton, az apja kézfogásából kiszabadult, totyogó gyerekre nagyobb veszély leselkedik, mint a kocsiban, a gyermekülésben.

Az anya mellett korteskedtek azok, akik szerint a magára hagyott autót a magára hagyott gyerekkel együtt el is lophatták volna, míg az apa fizet, ezért is felelőtlenség az autóban hagyni, akár két percre is a gyerekeket.

A törvény önmagában nem tiltja, hogy a gyermeket magára hagyjuk a kocsiban, de bizonyos esetekben ez mégis alkalmas lehet kiskorú veszélyeztetése bűntett megállapításához. A legismertebb esetek, amikor nyáron, a tűző napon felejtenek vagy hagynak szándékosan gyermeket az autóban csak néhány percre a szülők.

Szerinted?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top