Baba

3 kilót kell híznia ennek a kisfiúnak, hogy új vesét kaphasson

A tizenöt hónapos Lacika testi fejlettségben egy 4-5 hónapos baba szintjén van.

Rakonczainé Éger Zsuzsanna egypetéjű ikreket várt, mikor a 35. héten az orvosok közölték vele: a magzatok egyikre nem mutat életjeleket. Kiemelték a babákat, de a másik, Lacika sem született meg egészségesen. 

Lacikának is leállt a szíve. Tíz percig küzdöttek az éle­téért, közben agyvérzést kapott, és bevérzett a tüdeje, mája és a veséje is. Négynapos korára annyira bevizesedett, hogy megduplázódott a születési súlya. Azt mondták, hogy összeomlik a tüdeje, ezért a vérén keresztül kezdték el dializálni” – mondta a Borsnak az anya. A gyerek idén áprilisban hazatérhetett, de tartósan súlyos betegnek számít.

Újszülöttek a szülőszobán Kínában (fotó: Hu gaolei / Imaginechina)

Újszülöttek a szülőszobán Kínában, illusztráció (fotó: Hu gaolei / Imaginechina)

A hétkilós kisfiú jelenleg új vesére vár. Ehhez még legalább három kilót fel kellene szednie, ami nehéz feladat, a szondája miatt ugyanis annyit tud enni, mint egy alig egy hóna­pos csecsemő. A tizenöt hónapos gyerek testi fejlettségben egy 4-5 hónapos baba szintjén van. Az orvosok egyelőre nem tudják megmondani, hogy szellemileg sérült-e. Az asszony azt is elmondta, hogy minden támogatásnak örülnek, ami segíthet kialakítani egy steril szobát a gyereknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top