Szabadidő

Magyar siker is volt a BAFTA-díj-átadón

Az egyik díjazott alkotáson egy magyar lány is dolgozott, aki a díjátadón azért nem lehetett jelen, mert éppen a Berlinale fiatal tehetségeinek szóló programján vett részt.

A Poles Apart című alkotás nyerte a legjobb animációs rövidfilmnek járó BAFTA-díjat a tegnap esti díjátadón. A Paloma Baeza által rendezett kisfilm egy jegesmedve, illetve egy grizzly kalandjait meséli el, előbbinek az Oscar-díjra jelölt Helena Bonham Carter kölcsönözte a hangját. 

A főszereplők hangját adó színészekkel együtt mindössze 15 fős stábban egy magyar is dolgozott: Tálas Zsófia vágóként vett részt a munkálatokban. A fiatal magyar filmes korábban Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című 2014-es drámájában is közreműködött. 

Tálas nem tudott jelen lenni a díjátadón, ugyanis a BAFTA-gálával egy időben a berlini filmfesztivál fiatal tehetségekről szóló programján, a Berlinale Talents háromnapos rendezvényén vesz részt a német fővárosban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top