Utazás
Szponzorált tartalom

Málta és Gozo – Mesebeli tájak, amiket látnod kell!

Égszínkék tenger, hangulatos utcácskák és végtelen nyugalom – Fedezd fel Málta és Gozo szigetét!

Máltán és Gozón saját szemeddel győződhetsz meg arról milyen a földi Paradicsom. A gyönyörű, élénk színű tenger, a történelemmel átszőtt épületek, a kedves helyiek és a mindig ragyogó nap felejthetetlen élménnyel ajándékoz meg minden ide látogatót.

Málta, a Földközi-tenger ékköve

A Földközi-tenger szívében elterülő sziget drámai tájakkal, égszínkék tengerrel, lenyűgöző barokk templomokkal és izgalmas kalandokkal vár. Ez az aprócska mediterrán sziget az aktív pihenésre vágyók és a nyugalmat keresők számára is tökéletes helyszín a kikapcsolódásra: a romantikus andalgások és a feledhetetlen naplementék mellett lenyűgöző vízalatti világ vár a búvárkodás szerelmeseire.

Mesés látvány a kikötő Vallettában Forrás: Forrás: Malta Tourism Authority

Mivel Máltán a távolságok kicsik, élmény-teli program lehet egy délutáni kirándulás a vadregényes part menti tájakon, ahol a természet összeolvad a környék elbűvölő történelmi és kulturális nevezetességeivel. Megcsodálhatjátok a végtelen nyugalmat árasztó régi fővárost, Mdinát, sétálhattok a várfalakon, és a jelenlegi főváros, Valletta utcáin korzózva menthetetlenül romantikus hangulatba kerülhettek. Vitorlával kihajózhattok az azúrkék Földközi-tenger horizontját csodálni, de ha adrenalinra van szükségetek, kajakozhattok, és szörfözhettek is.

A naplemente aranysárgára festi Mdina városát Forrás: Forrás: Malta Tourism Authority

Akár aktívan, akár a hasadat süttetve pihensz Máltán a jellegzetes mediterrán konyhát ki kell próbálnod: a tengeri halakban és friss zöldségekben gazdag fogások amellett, hogy igazán ízletesek, még a ruhaméretedet sem növelik. Így nemcsak élményekkel gazdagon, és kipihenten, de fitten is térhetsz vissza erről a meseszép szigetről.

Amikor egy képeslap megelevenedik: a Kék Laguna Comino leghíresebb része Forrás: Forrás: Forrás: Malta Tourism Authority

Gozo, a sziget, amit soha nem felejtesz

Málta kistestvére, a buján zöldellő Gozo a meghittségre vágyók menedéke. Ezen a kis szigeten megtalálhatod rég elveszettnek hitt lelki békédet, itt végre elhiszed, hogy jól élni csak lassabban lehet, és rácsodálkozhatsz a természet alkotta szépségekre.

A barátságos, természetszerető és az életet élni szerető helyiek halászatból, mezőgazdaságból élnek, de itt készül a világhírű gozói csipke is, ami minden évben részt vesz a brüsszeli csipkekiállításon is.

A Ramla Bay Gozo partján Forrás: Forrás: Forrás: Malta Tourism Authority

Gozon varázslatos öblök, lankás tájak, kis falvak és hatalmas barokk templomok várnak arra, hogy felfedezd őket. Ezen a kis szigeten elrejtőzhetsz a világ szeme elől, és akár medencés farmházakban is élvezheted a háborítatlan nyugalmat.

Mint a mesében – Gozo varázslatos tájai Forrás: Malta Tourism Authority

A legenda szerint ezen a szigeten tartotta fogva Odüsszeusz a híres nimfát, Kalipszot, akinek barlangja a Ramla-bay közelében található. Gozo több ezer éves történelme i.e. 3600 táján kezdődött az első telepesekkel, akik megépítették a világörökség részét képező Ggantija-temple-t, amit a tudósok a világ legrégebbi szabadon álló, ember alkotta építménynek tartanak.

Felejthetetlen látvány Forrás: Malta Tourism Authority

A kis sziget életét számos nemzet alakította: a régi fővárost, Citadellát a rómaiak építették meg, ami ma az egyik legkedveltebb turisztikai látványosság. Sétahajókról megcsodálhatod Gozó fenséges természeti képződményeit, a búvárkodás szerelmesei pedig alámerülve gyönyörködhetnek a tenger állat – és növényvilágában. Ha a látnivalók közben megéheztél, feltétlen próbáld ki a helyiek büszkeségét, a kecskesajtot, az aszalt paradicsomot és a gozoi mézet, hogy ízlelőbimbóid se maradjanak ki a kényeztetésből.

Gozo, a béke szigete Forrás: Malta Tourism Authority

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top