Szabadidő

Itt megnézheted, hol jár a világűrbe fellőtt piros autó

Két hete az egész világ ámulatba esett, amikor megjelentek az első képek a világűrben sodródó piros sportautóról. Ha kíváncsi vagy, merre jár az űrjárgány, mutatunk egy szuper oldalt.

A „valódi Vasembernek” is becézett Elon Musk cége, a SpaceX február 6-án lőtte fel a Falcon Heavy nevű hordozórakétát, amely a következő lépést jelentheti a Mars meghódítása felé vezető úton.

A rakéta rakterében egy piros, Tesla márkájú sportautó rejtőzött, amelyet a szintén Musk tulajdonába tartozó cég gyárt.

Bár sokan kritizálták ezt a lépést, mondván, óriási pazarlásról van szó, az autó – és a benne ülő szkafanderes Starman nevű bábu – fontos feladatot teljesít.

A rakéta kilövésével ugyanis azt tesztelték, hogyan lehet nagyobb terhet eljuttatni a világűrbe, míg Starman szkafandere a jövő űrruháihoz szolgáltat fontos információkat.

Maga Elon Musk a tegnapi nap során vicces tweettel jelentkezett, amelyhez annyit írt: „Biztos vagyok benne, hogy valahol itt parkol a környéken.”

Az üzenetben szerepelt a www.whereisroadster.com oldal címe is, ahol pontosan látható, hol jár a világűrben az autó, amely nyárra éri el a Mars Nap körüli pályáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top