Életmód

„Álmomban se gondoltam volna, hogy ennyire fáradt lehetek” – egy apuka vallomása, aki egy napig helyettesítette feleségét

A felesége megbetegedett, ezért ő ugrott be a helyére, hogy ellása két gyereküket és vezesse a háztartást. Mutatjuk a tapasztalatait!

Határozottan büszke voltam magamra, hogy mindkét gyerekünket, sőt még a beteg anyukájukat is sikerült ágyba parancsolnom este 8 előtt. Miközben a legnagyobb csendben igyekeztem elhagyni a hálószobát, azon töprengtem, mivel töltöm majd az este hátralévő részét” – kezdi a Love What Matters oldalán közzétett vallomását az apuka, aki egy napig helyettesítette betegeskedő feleségét.

A terv az volt, hogy beülök a tévé elé, és a kedvenc filmemet bámulom, miközben üvegből és nagykanállal falom a Nutellát. Már épp leültem volna, mikor belém hasított egy furcsa érzés… Eszembe jutott, hogy tegnap, mikor hazaértem a munkából, a feleségem, aki két napja nem alszik rendesen a beteg kislányunk és a saját betegsége miatt, meleg vacsorával várt a tiszta lakásunkban.

A férj elárulja, hogy felesége még mosott is, a tiszta ruhákat pedig elpakolta a szekrénybe. „A gondolatra egy bunkónak éreztem magam, hogy én itt a tévére meg az édességre, meg az »énidőre« gondolok, miközben ő minden áldott nap a családunkat helyezi az első helyre, és soha egy szóval sem panaszkodik emiatt.”

anya anyaság feladatok segítség

Kép forrása: Love What Matters

A férj elmondta, hogy bár aznap, amikor a feleségét helyettesítette, olyan fáradtságot érzett, amiről korábban nem is gondolta, hogy létezik, a filmnézés helyett végül valami egészen mást csinált. „Emlékeztem, hogy a feleségem utolsó gondolata az volt, mielőtt elaludt, hogy ebédet akar készíteni nekem másnapra. Viszonozni akartam a gondoskodását, ezért a fáradtság ellenére megírtam ezt a bejegyzést, és most megyek, összepakolom a konyhát, és megnézem, mi mindent tehetek még azért, hogy ennek az anyukának holnap egy kicsit könnyebb legyen a napja.”

Posztja végén a férj arra buzdítja férfitársait, hogy tegyenek hozzá hasonlóan. „Komoly összegben mernék rá fogadni, hogy a ti háztartásotokban is van egy anyuka, aki ki van merülve, és jólesne neki a segítség!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top