Sztárok

Kórházat és gyógyszertárhálózatot perelnek Prince rokonai

Azt állítják, hogy megelőzhető lett volna a popsztár halála.

Prince hozzátartozói bepereltek egy illinois-i kórházat és a Walgreens gyógyszertárhálózatot, amiért szerintük megelőzhették volna a világhírű popsztár két évvel ezelőtti halálát, ha helyesen diagnosztizálják és kezelik gyógyszer-túladagolását napokkal a haláleset előtt.

A keresetet Chicagóban a Cook megyei körzeti bíróságon nyújtották be még pénteken, egy nappal azután, hogy a minnesotai ügyészség vádemelés nélkül lezárta a két éve elhunyt popsztár halálának ügyében folytatott vizsgálatát, amely megállapította, hogy az énekes tudta nélkül szedett be hamisított gyógyszert.

A keresetben az Illinois államban lévő Rock Island-i Trinity Kórház egy orvosát és gyógyszerészét azzal vádolják, hogy nem vizsgálták ki alaposan a gyógyszer-túladagolást és nem kezelték a popsztárt, továbbá nem látták őt el a szükséges tanácsokkal. A hat örökös a Walgreens gyógyszertárhálózatot azzal vádolja, hogy rosszul készítették el a Prince-nek receptre felírt gyógyszert.

Prince 2016. április 15-én kapott rövid kezelést a kórházban azután, hogy magángépe egy atlantai koncert után kényszerleszállást hajtott végre Moline-ban az énekes rosszulléte miatt.

Az 57 éves énekesre a Minneapolis közelében fekvő Paisley Park-i otthonának liftjében találtak rá 2016. április 21-én. Halála hivatalos okaként egy fentanil nevű szintetikus opiát, a morfiumnál 50-100-szor erősebb fájdalomcsillapító „extrém” túladagolását állapították meg.

A minnesotai ügyész múlt csütörtökön bejelentette, hogy senki ellen nem tudnak vádat emelni, mivel a vizsgálat nem tudta megállapítani, honnan tett szert Prince a hamisított gyógyszerre. Az ügyész szerint Prince azt hitte, hogy Vicodin nevű fájdalomcsillapítót vesz be, ám a tabletták hamisítványok voltak.

Ami Prince-szel történt, az Amerika-szerte megtörténik családokkal. A zenész hozzátartozói azt szeretnék, ha a vizsgálattal feltárnák a „gyógyszer-túladagolási járványt” és megoldást találnának arra, hogyan lehet felvenni a harcot ellene. Ha Prince halála segít életek megmentésében, akkor nem elvesztegetett dolog a kereset – írták közleményükben a család ügyvédjei.

Fotó: Bertrand GUAY / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top