Család

Felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta a rabszolgatartó földesúr

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték másodfokon azt a csanádpalotai gazdát, aki rabszolgákkal műveltette a földjét.

Már a másodfokú bírósági eljárást tartották annak a csanádpalotai férfinak az ügyében, aki vagyontalan munkanélkülieket dolgoztatott napi 14-15 órában, szabadnap és pihenőidő nélkül. A munkások a férfi birtokán kialakított szálláshelyen éltek, pontosan úgy, mint régen a rabszolgák. Nem volt fizetésük, és a „munkaadójukat” sem hagyhatták ott.

Elsőfokú ítéletében a Makói Járásbíróság kényszermunka bűntette miatt egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a férfit , ami ellen az ügyészség fellebbezett. A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék megváltoztatta az elsőfokú ítéletet, és a korábbi egy év szabadságvesztés tartamát 2 évre súlyosbította, emellett a vádlottat 900 000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Abban mind az első, mind a másodfokú bíróság egyetértett, hogy „a büntetés célja a szabadságvesztés végrehajtása nélkül is elérhető”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top