Család

Gyermekbántalmazás miatt indítottak nyomozást egy budapesti iskola igazgatója ellen

Nyomoz a rendőrség a budapesti XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója ellen. Putnoki Zsolt gyermekbántalmazási ügybe keveredett.

Több szülő és pedagógus is állítja, hogy a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója, Putnok Zsolt megvert egy roma fiút. A 24.hu-nak név nélkül nyilatkozók szerint az igazgató már korábban is ütött meg gyerekeket, egy közös volt bennük, hogy mindegyik roma származású volt.

A legutóbbi esetben egy 13 éves fiúnak kellett bemennie az igazgatóhoz, aki arra kérte, hogy mutassa meg neki táskájának tartalmát. A fiú erre nem volt hajlandó, mire az igazgató megpofozta – mesélték a szülők és a tanárok, akik azért nem vállalták névvel a nyilatkozatot, mert többek elmondása szerint az igazgató megfélemlítette őket.

A fiú bántalmazásakor az igazgatói iroda előtt elsétáló pedagógus azt hallotta, hogy a fiú azt kiáltja:

„Ne bántson, igazgató úr!”

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított nyomozást az ügyben, de lapértesülés szerint ezt megelőzően maga az igazgató hívta rá a rendőrséget a 13 éves fiúra, mondván, rátámadt az irodájában.

A 24.hu kereste az ügyben az iskola fenntartóját, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma eddig még nem válaszolt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top