Életmód

28 ezer forintért ilyen turmixot ihatsz

A pohár nincs benne az árban!

A Serendipity 3 nevű New York-i étterem ismét bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mert a június 20-án tartott Vanília Shake Napra a világ legdrágább ilyen jellegű termékével álltak elő: ennek a shake-nek nem kevesebb, mint 100 dollár (átszámítva 28 ezer forint) az ára.

Már a pohár, amiben felszolgálják is különleges. A Kellie DeFries (a „Kristály Nindzsa”) által tervezett kelyhet mintegy 3000 Swarowski-kristály díszíti, és a belevaló is hasonlóképpen ritkaságokból áll, Joe Calderone séf működésének köszönhetően.

A shake-ben a Csatorna-szigetek teheneinek friss teje, devonshire-i gazdag tejszín, tahiti vaníliafagyi, madagaszkári vaníliarúd, 23 karátos ehető arany, szamártejből készült karamellaszósz, Maraschino-cseresznye és venezuelai kakaóbab található.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a turmixot a többi rekorder termékünk mellé állíthatjuk” – ugyanis a Serendipity árulja a világ legdrágább szendvicsét és a világ legdrágább desszertjét is.

Fotó: Guinness World Records/YouTube.

Az alkotás folyamatát bemutató videón mindenesetre a turmixot tesztelő riporter nem számol be az árat magyarázó, földöntúli élményről.

 

(via UPI)

Kiemelt képünk: Guinness World Records/YouTube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top