Egészség

Leborotválta rákbeteg gyermeke fejét, hogy ne a kemoterápia miatt legyen kopasz

Egy amerikai édesanya inkább leborotválta rákbeteg kisfia fejét azelőtt, mielőtt a kemoterápia miatt kihullott volna. Úgy érzi, így volt beleszólásuk.

Facebookon osztotta meg egy édesanya azt, hogy leborotválja rákbeteg kisfia fejét, miközben folyik a kisgyerek kemoterápiás kezelése. Igen erős képek születtek.

Nichole Brooks nem tudta pontosan, mire számíthat majd, amikor 2,5 éves kisfia, Wyatt először látja majd meg magát a tükörben új frizurájával. Amikor ez megtörtént, akkor Wyatt, aki elsősorban jelnyelven kommunikál, azt mutatta: „Gyönyörű!”

„Már az elején tudtuk, hogy le kell majd borotválnunk Wyatt haját a kemoterápia miatt” – mondta a Good Morning Amerikának Brooks. „Az orvosok elmondták, hogy a hajhullás általában a 2. héten kezdődik. A kezelés 6. napján kis mennyiségű hajat találtam a párnáján. Tudtam, hogy itt az ideje.”

Alig pár hete, június 2-án a Brooks család – Nichole, Colin, a férje, két lánya és a kis Wyatt a tengerparton voltak. Amikor hazaértek, az anya Wyatt egész testén kiütéseket, véletlenszerű és megmagyarázhatatlan zúzódások nyomait találta, és a kisfiú szeme is nagyon véres volt.

A sürgősségi osztályon kiderítették, hogy a kis Wyatt leukémiában szenved, jelenleg a Dallas Medical Centerben kezelik.

A hajvágás múlt héten történt, Brooks arra kérte a nővért, hogy a fia szobájában csinálhassák. „Wyatt az ölemben ült a hajvágás alatt. Sosem szerette a fodrászokat, és ez most sem volt kivétel. Mindketten sírtunk, de ahogy abbamaradt az ollók csattogása és a gép zúgása, rám nézett, és mosolygott.” Ekkor Wyatt a tükörbe nézett, és azt mondta az anyjának, hogy „Gyönyörű!”. Ez az a szó, amit a kisfiú gyakran használ arra, hogy leírja magát és másokat.

„A napi laborvizsgálatok azt mutatják, hogy a kemó »teszi a dolgát» – mondta Brooks. Bár az eredmény jelenleg az, hogy az izomgyengeség és a fájdalom miatt Wyatt most épp járni sem tud. Ennek ellenére édesanyja bizakodó. „A Down-szindrómás gyerekek jól reagálnak a kemoterápiára” – mondta Brooks.

„Wyatt fejének leborotválásával azt üzentük, hogy irányíthatunk valami elkerülhetetlent. Úgy döntöttünk, hogy nem a rák miatt lesz kopasz. Kis kopasz feje most része a páncéljának, a harcos pedig készen áll a csatára.”

ABC News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top