Öltözködjünk

Így válassz menyasszonyi ruhát, ha plus size vagy!

Ha kisebb vagy nagyobb súlyfelesleggel küzdesz, akkor is lehetsz gyönyörű menyasszony. Elmondjuk, mire figyelj a ruhaválasztásnál.

Nyújtsd a sziluetted!

Olyan menyasszonyi ruhát válassz, amely optikailag nyújtja a sziluetted! Körmendy-Szomoru Kata menyasszonystylist szerint ez ideális esetben egy enyhén A vonalú ruha, amely praktikusan egy jól kidolgozott fűzős felsőrésszel egészül ki. Ennek előnye, hogy a speciális technológiának köszönhetően derékban centiméterekkel karcsúsít, a kebleket pedig megfelelően tartja és formázza fehérnemű viselése nélkül is.

Felejtsd el a terebélyes ruhákat!

Kata szerint aranyszabály, hogy ha valaki kicsit többet nyom a kelleténél, ne válasszon hatalmas, terebélyes, nagy abroncsos ruhákat, mert nem előnyös. És hogy mi a megoldás? Nem kell teljesen lemondanod a tüllszoknyáról, de válassz olyat, ami kevesebb rétegű, és ferdén szabott, azaz derékban vagy csípőnél ne, vagy csak minimálisan legyen húzott. Abroncs esetén pedig a lehető legkisebb méretet részesítsd előnyben.

Fotó: essensedesigns.com

A függőleges szabásvonal csodákra képes

Szakértőnktől megtudtuk, sokat segít még az alkat nyújtásában a megfelelő szabásvonalak használata. „A derék felé irányuló, ferde redők, a V alakú hátkivágás és dekoltázs, a hosszanti díszítések, egy-egy hosszan lelógó masni vagy például a derékra spirálisan tekeredő csipkeminta csodát tehet az alakkal. Ezzel szemben tilos olyan ruhát választani, mely sok vízszintes tagolást mutat, mert ellenkező hatást vált ki: összenyomja az alkatot.

A hosszú ujjú ruha ápol és eltakar

A mostani trendben megtalálhatóak különböző hosszúságú és formájú ujjak is, ezeket ügyesen kiválasztva előnyösebben festhetsz a nagy napon: „Az ujjak inkább szűkebbek legyenek, semmiképp sem buggyosak, kövessék a kar vonalát. Rövidebb ujj esetén figyeljünk arra, hogy ne vágja félbe a felkart, mert tovább erősítheti azt, illetve pont a problémás területre terelheti a vendégek tekintetét. Egy diszkrét csipke- vagy muszlinujj nagyon szép és elegáns választás” – árulta el szakértőnk.

Nyári esküvő ide vagy oda, ha húsos a karod, egy gyönyörű, hosszú ujjú ruha mindent megoldhat. Ne feledd, a hercegnők mindig hosszú ujjú ruhát választanak az esküvőjükre akkor is, ha meleg van, mert ez sokkal elegánsabb! Legutóbb Meghan Markle is erre szavazott. Persze, ha a karod abszolút nem problémás, és emiatt pont nem akarod eltakarni, és különben is izzadós vagy, ebben az esetben még több fazon közül válogathatsz.

Fotó: essensedesigns.com

Fényes anyag helyett matt vagy selyemfényű

A fényes anyagok szinte minden testalkatot erősítenek, így jobb, ha te sem álmodozol túlzottan csillogó menyasszonyi ruháról. Körmendy- Szomoru Kata tanácsa a következő: 

Anyaghasználatban kerüljük a nagyon fényes anyagokat, inkább matt, selyemfényű anyagokban gondolkozzunk, például muszlin, düsesz, csillogásmentes tüll. Csipkét is bátran választhat egy molettebb menyasszony, de inkább a kevésbé rusztikus és apróbb mintát részesítse előnyben.

 

Kata továbbá kiemelte, hogy az aktuális trendek nem a molett, nőies idomokkal rendelkező menyasszonyoknak kedveznek leginkább, így például egy háromdimenziós csipke tovább erősítheti az ilyen alkatot, ezért jobb ezt is mellőzni. A nagyon áttetsző anyaghasználat szintén kényes kérdés, inkább kisebb felületeken – dekoltázs, esetleg hátkivágás esetén – jelenjen meg.

Ami arányos, bármilyen méretben gyönyörű

A molett alkat nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem lehet arányos. Kata hangsúlyozta, hogy egy 42-44-es ruhaméretű menyasszony is lehet csodálatos homokóra alkat, ha a mell-derék-csípő arányai megengedik. Ha ez rád is jellemző, egy visszafogottabb sellő fazonú menyasszonyi ruhát is választhatsz. Szakértőnk szerint a molett menyasszonyok esetén még fontosabb az alkatelemzés és ennek megfelelően a legelőnyösebb ruhafazon megtalálása. Ez nagyon egyszerű dolog, mert ami szép, és amit szeretünk magunkon, azt kell kiemelni, és ami kevésbé, azt próbáljuk leplezni, szebbé varázsolni.

Megnézem
Összes kép (5)

Te is lehetsz hercegnő!

Ha a város összes szalonjában jártál már, és mégsem találsz megfelelő ruhát, akkor sincs minden veszve. Ebben az esetben Körmendy-Szomoru Kata a méretre készítést javasolja. Mint mondta, ma már könnyen lehet találni olyan speciális esküvőiruha-szalont, ahol kedvesen, szeretettel és szakértelemmel fogadják az erősebb alkatú lányokat is. Végezetül elárulta, hogy az apró, profi trükkök, a jól megválasztott fazon, a speciális technológia és anyaghasználat optikailag mind-mind centiket tudnak lefaragni a kényes területekről. Ezekre odafigyelve a ruha viselőjének alkatát maximálisan lehet karcsúsítani, így a molett lányok is hercegnőként tündökölhetnek a nagy napon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top