Életmód

Lélegzetelállítóan szép fotók egy masztektómián átesett kismamáról

A szingli anyukának 5 hónapos terhesen kellett eltávolítani az egyik mellét, miután rákkal diagnosztizálták.

A 38 éves Terra Houska 15 hetes terhes volt, mikor az egyik hónalja és melle között avokádó méretű tumort találtak. Az orvosok szerint a terhességi hormonok miatt alakult alig 3 hét alatt ekkorává a daganat. A kismama sokkot kapott: egyszerre féltette születendő kislányát és két, 6 és 7 éves kisfiát.

A terhesség 5. havában Terrának nem volt más választása, kés alá kellett feküdnie, hogy eltávolítsák a mellét. Kiderült, hogy a rák szétterjedt, és 47 limfómát kellett eltávolítani a testéből. Bár a masztektómia sikeres volt, a kemoterápia elkerülhetetlennek tűnt – csakhogy várandósan Terra nem vághatott bele.

A kismama hosszas keresgélés után talált olyan orvost, aki kismamák kemoterápiás kezelésével foglalkozik. Így a szülés előtt két kezelést kapott, majd koraszülötten ugyan, de világra hozta kislányát.

Mára az anyuka és a kislány is egészségesek: Terra testében nem mutatkoznak áttétek, a kislány pedig már nincs inkubátorban, és már 5 és fél hetes. Hogy megünnepelje a küzdelmüket, az anyuka szívmelengető fotósorozatot készíttetett magáról és a babáról – azt mondja, kislányának köszönheti az életét.

metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top