Család

Belerepült a házába a pilóta, miután összeveszett a nejével

Cessna gépével szándékosan a házába repült, miközben felesége és kisfia otthon tartózkodott. A pilótát előzőleg családon belüli erőszak vádjával letartóztatták.

A utah-i Duane Youd pilóta és neje összeveszett egy közös italozás során, majd a férfi megverte az asszonyt. Családon belüli erőszak vádjával Youdot bevitték a rendőrök, de óvadék ellenében szabadlábra került. Egyesen a közeli reptérre ment, ahol beült a Cessna gépbe – amelyet rendszereresen vezetett –, majd hazaindult vele, hogy – kamikazepilóta módjára – belerepüljön a házába.

Felesége és kisfia a házban tartózkodtak, amikor a repülőgép rájuk zuhant. Még időben ki tudtak menekülni, mielőtt a tűz szétterjedt volna. A család szerencséje az volt, hogy a férj előbb a szomszédos fészernek ütközött – és csak utána a háznak –, ettől pedig módosult a gép röppályája.

Nem tudjuk, mi volt a férfi szándéka mindezzel, vajon ilyen alacsonyan akart belerepülni, mint ahogy történt, vagy esetleg magasabbról. Tény, hogy sokkal rosszabbul is végződhetett volna” – mondta a rendőrség, utalva arra, hogy Youd felesége és kisfia is könnyen odaveszhetett volna.

Meglepő módon a ház eleje sértetlen maradt, az épület itt-ott kapott csak lángra, a Cessna azonban teljesen kiégett, a férfi pedig életét vesztette.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top