Egészség

70 évesnek nézi ki a 11 éves kisfiú

Rejtélyes vírus támadta meg, diáktársai „földönkívülinek” csúfolják.

Hároméves koráig még rózsás arcú kisgyerek volt, majd a 3. szülinapját követően hirtelen vékonyabbá és beesetté vált Shaun Tebbutt arca. Mára pedig már úgy néz ki az arca, mint egy 70 éves öregembernek. Hiába eszik jó étvággyal a most 11 éves fiú, folyamatosan fogy az arcából és a felső testéből. Külseje miatt állandó támadásoknak van kitéve, hol szörnyszülöttnek, hol anorexiásnak, hol pedig földönkívülinek csúfolják.

Azt akarom, hogy az emberek megértsék, teljesen normális vagyok, s nem kellene csúfolniuk a külsőm miatt” – jelentette ki az angliai Woottonban élő Shaun, akinél 2 évvel ezelőtt lipodystrophiát, egy nagyon ritka genetikai betegséget diagnosztizáltak. Ez a rendellenesség gyermekkorban az arc és a karok látványos „korai öregedését”, ráncossá válását okozza, mivel zsíreloszlási zavarral, zsírfogyással jár. Ezzel párhuzamosan mozgásszervi, szív- és májproblémák, valamint cukorbetegség is felléphet, rövidítve a betegek várható élettartamát.


A lipodystrophia egyedivé és különlegesség tesz engem, viszont sok mindenben hátráltat, például nem tudok úszni járni, mert az emberek egyfolytában bámulnak. Gyakran fáj a bőröm is, mivel vékony, így nagyon megérzem a meleget és a hideget” – panaszkodott.

Szülei attól tartanak, hogy tovább fogy majd a fiúk. „Nem hittünk a szemünknek. Olyan volt, mintha behunytuk volna , és mire kinyitottuk, a fiúnk öregemberré változott egy éjszaka leforgása alatt. Most többnek néz ki, mint egy 70 éves. Rejtély, honnan kaphatta el ezt a betegséget. Senkinek sincs a családban. Az orvosok szerint vírus támadhatta meg. Folyton arról faggatom a doktorokat, hogy gyógyítható-e ez a betegség, ők csak annyit mondanak: reméljük, egy nap igen” – mondta az anyja, Joanne.

Shaun az édesanyjával – Forrás: Mirror

Annak ellenére, hogy ilyen vékony, Shaun szinte falja az ételt. Mindig éhes, mivel zsírszövet nélkül a szervezete kevesebb leptint (telítettséghormont) termel, így a fiú agya állandóan éhséget észlel.

A nagybeteg tini azonban nem adja fel, mindennek ellenére próbál pozitív maradni, és még a szüleinek is ő ad bátorítást.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top