Szabadidő

Egy extra kövér macska az új Insta-sztár

Bronsonnak hívják, és 15 kilót nyom. Amint megnézed a fotóit, azonnal beleszeretsz, és beállsz az Insta-követői sorába!

Bronson mérete mindenkit sokkolt, amikor a négylábú kikötött a michigani állatmenhelyen, miután a gazdája meghalt. Mégis hogy lett ilyen duci? Az állatvédők szerint a macskát naponta többször is – hosszú időn át – magas szénhidráttartalmú ételekkel etette idős tulajdonosa.

A kövér macska azonban nagyon szerencsés, mert egy fiatal párnak – Megannek és Mike-nak – megesett rajta a szíve, és örökbe fogadta, s most mindent megtesznek, hogy ledobjon pár kilót, és szó szerint könnyebbé  válhasson az élete. „Megdöbbentünk, amikor először megláttuk. Hatalmas most. Ilyen óriási macskát még sosem láttunk. Tényleg segítségre szorult” – mesélte Mike, aki szerint akár óránként tömhették kajával a szegény állatot.

 

Bronson the cat (@iambronsoncat) által megosztott bejegyzés, Aug 15., 2018, időpont: 1:12 (PDT időzóna szerint)


Bronson új gazdái készítettek a cicának egy fogyitervet, és szigorúan betartják, hogy az állat napi bevitt kalóriamennyisége ne legyen több 375-nél. Csakis nedves, gabonamentes, alacsony zsírtartalmú macskaeledelt kap. A helyes táplálkozás mellett a testmozgásra is odafigyelnek: hidroterápiára járatják, hogy fogyjon.

 

Bronson the cat (@iambronsoncat) által megosztott bejegyzés, Júl 16., 2018, időpont: 1:56 (PDT időzóna szerint)


A duci, de nagyon szerethető macska egyelőre nehezen viseli a drasztikusan lecsökkentett ételadagokat, de muszáj minél előbb fogynia, mivel sürgős fogászati kezelés vár rá: letört az egyik foga, és ki kell húzni, túlsúlyosan azonban kockázatos az altatás.

 

Bronson the cat (@iambronsoncat) által megosztott bejegyzés, Máj 9., 2018, időpont: 2:21 (PDT időzóna szerint)

 

Bronson the cat (@iambronsoncat) által megosztott bejegyzés, Aug 11., 2018, időpont: 5:51 (PDT időzóna szerint)


Az extrém kövér négylábúért kimondottan rajonganak az Instagramon, április óta ugyanis saját képmegosztó oldallal rendelkezik, ahol gazdái folyamatosan dokumentálják Bronson pluszkilók elleni harcát. Mostanra már több mint 92 ezer követője van.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top