Szabadidő

Évek óta csak ikreket szül Gizi

Gondosan neveli a kicsinyeit a gyűrűsfarkú anyamaki, egy hónapja újabb két kicsit hozott a világra.

Már 3 éve csak ikreknek ad életet Gizi, a Miskolci Állatkert gyűrűsfarkú anyamakija – számolt be a Tények. 2014-ben került Miskolcra a Fővárosi Állatkertből egy egy hónapos kölyökkel, onnantól kezdve pedig minden évben ikreket hoz a világra. Legutóbb egy hónappal ezelőtt születtek újabb kicsinyei.

A mostani két kiskölyök a 8. és a 9. számú állatbébi, akik a Miskolci Állatkertben születtek. „Ez azért érdekes, mert a természetben általában egy kölyök születik, ritkán kettő” – mondta el Ambrus Imre főápoló. Ez a faj könnyen szaporodik, ha megfelelőek az életkörülményei. Az itt született kismakik féléves korukban viszont más állatkertbe kerülnek.

Gizi gondosan neveli a kicsinyeit, még a kezükből is kiveszi azokat az ételeket, amiket nem ehetnek meg. A látogatók persze imádják a Madagaszkár meséből is ismert makifajt.

A Madagaszkáron élő makifaj veszélyeztetett állat, ahogy csökken az életterük, ők is egyre jobban beljebb szorulnak az élhető helyekre. Az állatkertek azonban jelentős szerepet vállalnak a faj fennmaradásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top