Magyarország kúl

Madridban rendeznek kiállítást a legszebb herendi porcelánoknak

Közel kétszáz éves fennállása óta először szerepelnek spanyolországi kiállításon a Herendi Porcelánmanufaktúra munkái. A madridi kiállításon 300 herendi porcelánt tekinthet meg a nagyérdemű.

Először mutatkoznak be Spanyolországban kiállításon a Herendi Porcelánmanufaktúra munkái. A madridi Iparművészeti Múzeumban kedden nyíló, Herend: A magyar porcelán művészete – Időtlen elegancia című tárlaton több mint 300 darabból álló válogatást tekinthet meg a nagyközönség a mintegy 200 éves múltra visszatekintő magyar kézműves porcelángyártás remekműveiből.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

A madridi magyar nagykövetség közreműködésével létrejött tárlat látogatói bepillantást kaphatnak a herendi manufaktúra történetébe, a porcelánkészítés technológiájába, de elsősorban a formák és színek rendkívüli változatosságával találkozhatnak.

A Bakony lábánál 192 évvel ezelőtt alapított kézműves porcelánüzem termékpalettáján ma már több mint 16 ezer forma és 4 ezer minta szerepel. Évente 350-400 új terméket állítanak elő, amelyekből a világ több mint 60 országába exportálnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top