Életmód

A leggazdagabb magyarok egyike lehetsz, ha ezt a lottónyereményt megnyered

A nyertes csak akkor kapja meg a teljes összeget, ha hajlandó 29 éven át részletekben felvenni.

Egyre jobban megközelíti az egymilliárdos összeget a Mega Millions amerikai lottón megüthető főnyeremény, amely így már a második legmagasabb az amerikai lottótörténelemben.

A csütörtök délelőtti állás szerint 970 millió dollárt – mintegy 273 milliárd forintot – nyerhet az a szerencsés tippelő, aki eltalálja mind a hat számot. Ha egyetlen személy üti meg a főnyereményt, az rekord lesz a lottó történetében.

Egy másik nagy amerikai lottón, a Powerballon 2016 januárjában 1,58 milliárd dolláros főnyereményt vittek el, de azon hárman osztoztak, és egy főre 528,8 millió dollár jutott.

Az egyszemélyes főnyeremény rekordját jelenleg egy 54 éves családanya tartja, aki 2017 augusztusában 758,7 millió dollárt nyert, ugyancsak a Powerball lottón. Mivel az azonnali felvétel mellett döntött, 480,5 millió dollár illette meg, és adók levonása után végül 336 millió dollárt kapott kézhez.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón július 24-e óta halmozódik a főnyeremény összege, a legközelebbi sorsolás péntek este lesz. A lázas szelvényvásárlásnak köszönhetően az összeg óráról órára emelkedik.

A győztes lottózó a teljes összeget csak akkor kapja meg, ha hajlandó részletekben, 29 éven át felvenni. Azonnali felvétel esetén 513 millió illetné meg, és ennek is csaknem a fele is elmenne adókra.

A 2002-ben indult Mega Millions szisztémáját az évek során szüntelenül változtatták, úgy, hogy egyre nehezebb legyen nyerni. A főnyeremény megütésének esélye jelenleg 1 a 302,5 millióhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top