Otthon

Ezek lesznek 2018 karácsonyi trendjei

Adventi és karácsonyi időszakban a lakberendezési áruházak kiemelt hangsúlyt fektetnek a kínálat összeállítására: a Kika áruházakban profi dekoratőrök állítják össze a különböző enteriőrökhöz illeszkedő dekorációt, hogy mindenki könnyen megtalálhassa a számára megfelelő ünnepi fényeket, díszeket, textíliákat és kiegészítőket. A stílusszakértők idén öt vonalat jelöltek ki a különleges adventi, karácsonyi hangulat megteremtéséhez: klasszikus, elegáns, előkelő, havas és természetes motívumok határozzák meg a 2018-as karácsonyi trendeket.

Öt stílus a tökéletes ünnepi hangulathoz

A klasszikus (Classic) vonal az évszázados tradíciókat követve arany és piros árnyalatokkal csempész melegséget az adventi forgatagba. Sötét fa tónusok és barna szőrme textúrák színesítik a kínálatot, amelyben a vintage hatású angyal- és Mikulás-figurák mellett mókás manók mosolyognak a vásárlókra a polcokról. A karakteres színeket filigrán gyertyatartók, hangulatos mécsestartók, csillag formájú tömbgyertyák és játékos hógömbök egészítik ki. Nincs arc, amelyre ne csalna vidámságot a kollekció piros sapkás rénszarvasa vagy a téli ruhába öltöztetett, óriási szemekkel kukucskáló pingvin figurája.

Az elegáns (Elegance) stílusú kínálat fehér, valamint metálosan fénylő arany és ezüst színekkel vonzza a tekinteteket. Üvegből, gyöngyből és világos színű fából készült, hűvös és sikkes dekorációval emeli az ünnep fényét. A barokk mintában pompázó asztali futó és takaró mellett a kínálat különlegessége a flitteres párna, amely simogatásra vagy borzolásra változtatja színét, és ezüstből aranyba vált. A légies angyalkák, fenyőfák, dobozok és tálkák mellett néhol vidám, ősz szakállú, csúcsos süvegű manók és copfos, nyurga lábú angyalok törik meg a komolyságot a kollekcióban.

Aki kifejezetten a hófödte természet látványáért rajong, azt külön havas (Snow) termékvonal várja fehér fa, porcelán és rozsdamentes acél elemekkel és különleges tollakkal. A hólepte erdők jegyében a kínálat további jellemző árnyalatai a fehér mellett az ezüst és a mohazöld. A hóember figurák, a jégcsapokra emlékeztető, talpas gyertyatartók, a dércsípte koszorúk és a többi jeges-ezüstös díszítésű tárgy a zord kinti fagyok nélkül idézi meg a téli ünnepi hangulatot otthonunkban.

A természet (Nature) szerelmesei is különleges, személyre szabott választékból szemezgethetnek, amelyben az állat- és növényvilág kapcsolódó „szereplői” egyaránt megjelennek. Ugyanúgy helyet kapnak köztük a makkok és a hóval borított tobozok, mint a fa vagy plüss rénszarvasok és a baglyok – természetesen az elmaradhatatlan angyalfigurák mellett. Ez a sötétbarna, sötétzöld és konyak árnyalatokkal domináló vonal sötétebb, természetes hatású fa, fém, üveg és kerámia alapanyagokat vonultat fel, illetve pihe puha, barna szőrmével teszi a dísztárgyakat hívogatóvá és barátságossá.

Aki a luxus jegyében rendezte be lakását, az az előkelő (Noblesse) választékból meríthet ihletet: az örök trend, a fekete, mélykék és arany árnyalatokban pompázó karácsonyfadíszek és díszpárnák olyan nemes anyagokból készülnek, mint a ragyogó üveg, a finom porcelán vagy a selymesen puha bársony. A kék szín évszázadokon keresztül a nemesi családok címerének jellegzetes színe volt, és idén otthonunkat is a nemes elegancia magasabb szintjére emelheti. Az igényes külsejű, finom kialakítású tárgyak tónusait sötétkék, sárga és ezüst egészíti ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top