Egészség

Cukiság: fehér csacsi született

Albínó szamár érkezett a szamárcsapatba, a Szeged melletti pusztában. A 3 napos hófehér csikó rögtön a család kedvence lett, sosem szeretnének megválni tőle.

Albínó szamár született Szegeden, az apró hófehér jószág pénteken jött a világra – számolt be az RTL Híradó. Tántorog, botorkál, még gyakran lepihen, de leginkább azzal telnek a napjai, hogy szinte folyamatosan eszik.

A gazda évek óta tart szamarakat, de most először fordult elő, hogy fehér kis csacsi született. A nem mindennapi csikó csődör.

Messziről szabad megnézni, a többi szamár nagyon szépen védelmezi, mennek vele mindenfele. Úgy látjuk, most már megmarad, így 3 nap után, az anyja rendesen szoptatja, védi, nem hagyja el” – mesélte a gazda. 

A csacsiknál egyébként az albínó állatoknak nem piros, hanem kék, úgynevezett csókaszemük van. Az albínó állatok emellett mindenre sokkal érzékenyebbek, például a környezeti hatásokra és a betegségekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top