Életmód

Élő rókával a vállán várt metróra egy nő

Egy orosz metrómegállóból érkezett a felvétel egy nőről és szokatlan viseletéről.

Ma már elég ciki, ha valaki rókabundából készült kabátban jár-kel, egy orosz nő azonban megmutatta, hogy lehet úgy is rókát „viselni”, hogy ne szólják meg az embert. A nő ugyanis egy élő rókát tartott a vállán, feltehetően azért, hogy óvja az állatot a többi utastól és az érkező metrótól. Látható, hogy a róka nyakörvet visel. 

A Budapesti Közlekedési Központnál rókára nincs szállítási előírás, de kutyára van. Eszerint kisméretű kutyát kézipoggyász méretű, állatok szállítására alkalmas zárt szállítóboxban, ketrecben vagy táskában lehet szállítani, melyből az állat az utazás alatt nem tud kiszabadulni, illetve nem tudja beszennyezni a többi utas ruháját, poggyászát vagy a járművet. Minden egyéb esetben – az állat életkorától, fajtájától és méretétől függetlenül – csak úgy szállítható kutya, ha póráz és felcsatolt szájkosár/pofaszorító van rajta – írja a BKK tájékoztatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top