Sztárok

Kozák Danuta és Liu Shaolin Sándor az év sportolói

A sportújságírók tegnap este adták át az év sportolói elismeréseket. Hosszú Katinka nem újrázott, Liu Shaolin viszont két díjat is kapott.

Tegnap este a Nemzeti Színházban 61. alkalommal díjazták az év sportolóit. A tavalyi, jubileumi gálát beárnyékolta Hosszú Katinka és Shane Tusup szakítása, idén azonban semmi hasonló nem borzolta a résztvevők kedélyeit. Katinka a felhajtást kerülve, egyedül érkezett, és az újságíróknak sem nyilatkozott.

Az idei jelöltek és díjazottak | Fotó: MSÚSZ/Cseh Péter

A legjobb női sportolónak járó elismerést Kozák Danuta vehette át, aki beszédében úgy fogalmazott: örül, hogy van ez a díj, mert nem sokan mondhatják el magukról, hogy leelőzték Hosszú Katinkát. Tavaly a szülés után visszatérő Kozák három vb-aranyat nyert kajakban. Idén a nők között a harmadik jelölt Babos Tímea volt.

Kozák Danuta | Fotó: MSÚSZ/Cseh Péter

Liu Shaloin Sándoré az év férfi sportolójának díja. A 23 éves gyorskorcsolyázó az első, aki téli sportágat űzve kapta meg. Shaolin a gálára kedvesével, a volt X-Faktoros Péterffy Lilivel érkezett. A kategóriában versenyben volt még Fucsovics Márton teniszező és Bácsi Péter birkózó.

Liu Shaolin Sándor | Fotó: MSÚSZ/Cseh Péter

A Liu Shaolinnal és testvérével nagy sikereket elérő gyorskorcsolyaváltó csapata is díjat kapott, ráadásul edzőiket, Bánhidi Ákost és Csang Csing Linát is díjazták.

A győztesek részletes listája a Nemzeti Sport cikkében olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top