Életmód

Kicsúfolták a kislányt a frizurája miatt, szolidaritásból a tanára is levágatta a haját

Az ötéves Prisilla vigasztalhatatlan volt, amiért le kellett vágni a haját. Osztályfőnöke úgy döntött, kerül, amibe kerül, de jobb kedvre deríti.

Levágatta derékig érő haját egy texasi tanítónő, hogy így álljon ki egyik diákja mellett, akit az osztálytársai sokat csúfoltak fiús frizurája miatt – írja a Yahoo Lifestyle.

A houstoni KTRK tévécsatorna tudósítása szerint a willisi Meador Elementary Schoolba járó Prisilla Pereznek egy súlyos fejtetűfertőzés miatt kellett levágni a haját. Az ötéves kislány nagyon boldogtalan volt amiatt, hogy elvesztette hosszú fürtjeit.

Fotó: Shannon Grimm

„Prisilla sapkában járt az iskolába, és a világ minden kincséért sem volt hajlandó levenni” – mondta tanárnője, Shannon Grimm.

A kislány napról napra rosszabbul érezte magát az iskolában – különösen azután, hogy az osztálytársai elkezdték fiúnak csúfolni rövid haja miatt. Gyakran sírt, és nem tudott rendesen odafigyelni az órákon; Grimm és az édesanyja mindent megpróbált, hogy megértesse a többi gyerekkel a helyzetet, de egyik ötletük sem működött.

„Osztályfőnöki órákon próbáltuk elmagyarázni a gyerekeknek, hogy néha a lányok is rövid hajat hordanak, még tüsihajú filmsztárokról készült fotókat is mutattam neki, de ez sem használt” – mesélte Grimm.

A tanárnő végül úgy döntött, hogy szolidaritásból ő is levágatja a haját. Nem volt könnyű döntés, hiszen mindig büszke volt derékig érő hajkoronájára. „Soha nem volt rövid hajam, hetekig őrlődtem, mielőtt elhatároztam volna magam” – magyarázta a lapnak. Végül mégis megkérte egyik fodrász barátját, hogy vágja le a haját. „Azt mondtam neki, vágd csak, és ne hagyd abba akkor se, ha elsírom magam” – emlékezett vissza.

A nem mindennapi gesztus meg is hozta a kívánt eredményt. A gyerekeknek nagyon tetszett a tanítónő új frizurája, és a kislány is visszanyerte önbizalmát. „Prisilla újra a régi, és most már az osztálytársainak is tetszik a haja” – lelkendezett a tanárnő, aki megfogadta, hogy egészen addig rövid frizurát hord majd, amíg kedvenc tanítványának újra meg nem nő a haja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top