Szabadidő

Unod a síelést? 5 sport, amit ki kell próbálnod a havon

Akár már idén is kipróbálhatod a síelés helyett valamelyik új havas sportot. A legtöbben csak a snowboardról tudnak, de azért itt nem áll meg a havas sporttudomány. Mutatunk 5 lehetőséget.

Tél, hó, gyönyörű hegyvidék… A szokásos síszünetben érdemes kipróbálni új havas sportokat is, ha már unjuk a síelést. Csak nyugi, ha szeretnéd kipróbálni, felszerelést biztosan tudsz kölcsönözni, és oktató is lesz, akivel elsajátíthatod az alapokat. Mutatjuk, miből válogathatsz.

1. Fat bike vagy hóbringa

Na igen, szó szerinti fordításban: kövér bicikli. A mountain bike típusú kerékpár ugyanis méretes gumikkal van ellátva, hogy jobban lehessen közlekedni vele a havon. A kezdők is biztonságban érezhetik így magukat, nem csúszik, mint egy sima kerékpár. A hatalmas kerekek meghajtásához azonban kell erőnlét.

Hókerékpár

2. Hótalpazás

Mindenkinek ajánlott, aki szeret túrázni, hiszen itt a cél a havon járás. Ahol magas hó van, ott felcsatoljuk a hótalpakat, és már könnyedén tudunk is haladni tovább. Semmiféle előképzettséget nem igényel, és a család bármelyik tagja nekikezdhet a hótalpazásnak.

Magas hó sem akadály

Skifox vagy síróka

Nagy röhögések és esések garantáltak. Ugyanis ehhez a sporthoz nem kell más, mint egy sílécből és ülőalkalmatosságból álló felszerelés. Rá kell ülni, oldalt megkapaszkodni, és már lehet is csúszni a szimpla sílécen. Ha buckára csúszunk, látványosabb.

Po Depresi se člověk na těch lyžích prostě neudrží #skifox

41 Likes, 0 Comments - Vikina (@vikina284) on Instagram: "Po Depresi se člověk na těch lyžích prostě neudrží #skifox"

Síalpinizmus

Azoknak ajánljuk főleg, akik nem szeretnének nagyon eltávolodni a klasszikus síeléstől. Itt ugyanis a felszerelés ugyanaz, a különbség csak annyi, hogy felvonók és kabinok nélkül, saját lábon (sítalpon) kell feljutni a hegycsúcsra.

Irány a hegycsúcs!

Airboard vagy légszánkó

Azoknak, akik valami igazán izgalmasra vágynak. A légszánkózáshoz kell egy csepp alakú, felfújható matrac, amely persze meglehetősen strapabíró. Erre kell hason fekve ráhuppani, majd irány a lejtő. 100-120 km/h sebességgel is lehet száguldozni, így szükséges a védőfelszerelés.

Airboard - The inflatable Snow-Bodyboard

Das Snow-Bodyboard von Airboard ist der vielseitigste und kleinst verpackbare Wintersportgerät. Geeignet zum Rodeln, Schlitteln und Freeride.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top