Horoszkóp

Csakrák és párkapcsolatok – te melyik csoportba tartozol?

A keleti tanok szerint a gerincvonal mentén 7 fő csakra helyezkedik el, azokon keresztül áramlik az életenergia. A csakrák a párkapcsolatodra is erősen hatnak. Vajon melyik csakra üzenete jellemez a legtalálóbban? Nagyon izgalmas és elgondolkodtató részletek következnek.

A keleti misztikus hagyományok szerint mindenkinek 7 fő csakrája, vagyis energiaközpontja van, amelyek kerekekhez hasonlóan forognak, és lehetővé teszik a tiszta életerő áramlását. A védák tanítása szerint a csakrák határozzák meg, milyen párkapcsolatot alakítasz ki. Vajon melyik csakra dominál benned? Ez ugyanis nyomja rá bélyegét a párkapcsolatodra, s megszabja azt is, mennyire lesz tartós vagy sem. Ha problémás a kapcsolatod, érdemes ezt a csakrát gondolatban megtisztítani elhárítva így az esetleges blokkokat. Nos, melyik csakra hat a legerősebben a párkapcsolatodra?

1. Így hat a gyökércsakra a párkapcsolatra

gyökércsakra párkapcsolatA gyökércsakra lényege a létfenntartás egyszerű életösztöne, vagyis a legalapvetőbb szükségletek kapcsolódnak hozzá. Ehhez a csakrához tartozó párkapcsolat véletlennek, nem várt találkozásnak köszönhető. S ha egyszer a vonzalom kölcsönös, lehetetlen nem venni róla tudomást… Komoly anyagi gondokat jelez, amikor a gyökércsakrán nem halad át az energia. Érdemes tudatosan tisztítani, hiszen a pénz gyakran mérgezheti a kapcsolatokat.

2. Így hat a szakrális csakra a párkapcsolatodra

szexcsakra párkapcsolatA szakrális csak az érzelmek, a szexuális energiák, az alkotó erő, az érzékelés, öröm és a mozgás központja. Az élet örömeinek az élvezete, a kényelem előtérbe helyezése jelzi, ha neked és a párodnak is aktív a szexcsakrája. A párkapcsolat szoros, mindent meg tudtok egymással beszélni, ám ha felborul az egyensúly, könnyen zűrzavaros időszaknak nézhettek elébe.

3. Így hat a köldökcsakra a párkapcsolatodra

köldök csakra párkapcsolatA köldökcsakrát napfonat csakrának is hívják, utalva ezzel hozzárendelt elemre, a tűzre. A csakrán át jut a testbe a Napból áradó tápláló energia. Amikor a csakrán megfelelően halad az energia nagyobb az akaraterőd, az önbizalmad, az önértékelésed, az életerőd. Párkapcsolatodat ilyenkor a nyugalom, a harmónia, a megelégedettség jellemzi. Ám ha túlműködik ez a csakra, önimádatot, egoizmust szül, és ez hosszútávon rombolhatja a párkapcsolatot.

csakra párkapcsolat

Melyik csakra hat a legerőteljesebben a párkapcsolatodra? (iStock)

4. Így hat a szívcsakra a párkapcsolatra

szívcsakra párkapcsolatA szívcsakra az energiarendszer középpontjában helyezkedik el, hiszen itt találkozik a három alsó fizikai-érzelmi központ, a három felső szellemi-spirituális központtal. A csakra irányítja a szeretetet, amely lehet az önszeretetet éppúgy, mint a párod iránti érzelmek. Harmonikus esetben feltétel nélküli szeretitek egymást, és megbocsátotok, amikor csak szükséges. A csakra alul működése esetén ugyanakkor bizalmatlanság uralkodik közöttetek, képtelenek vagytok megnyílni egymásnak.

5. Így hat a torokcsakra a párkapcsolatra

torokcsakra párkapcsolatA torokcsakra a kommunikáció, az inspiráció központja, ezen keresztül közvetíted a külvilág felé az érzelmeidet, a gondolataidat. Aktív állapotában röviden és velősen fejezed ki magadat, képes vagy hangot adni az érzéseidnek, ami nagyon pozitívan hat a párkapcsolatodra is. A megfelelő kommunikáció a harmonikus kapcsolat elengedhetetlen része, bizalomhoz, hűséghez vezet. A túlműködő torokcsakra ugyanakkor vitákat idéz elő a felek között.

6. Így hat a harmadik szem csakra a párkapcsolatodra

harmadik szem csakra párkapcsolatA harmadik szem csakra az intellektus, a tisztánlátás, az akarat helye. Amikor akadálytalanul árad az energia ezen a csakra, a párkapcsolat is harmonikusan működik. Pároddal szavak nélkül is értitek egymást. Ideális esetben erős kötelék alakul közöttetek, zavartalan az életetek, s kapcsolat hosszútávon is a szeretetről szól. Teljes mértékben bele tudjátok élni magatokat a másik helyzetébe, aki nagy valószínűséggel a lelki társad.

7. Így hat a koronacsakra a párkapcsolatodra

koronacsakra párkapcsolatA koronacsakra révén valójában a világmindenséghez, az egyetemes tudáshoz, az univerzális intelligenciához kapcsolódhatsz, ezt tartja a keleti filozófia a legfontosabb energiaközpontnak. Nagyon izgalmasak azok a párkapcsolatok, ahol aktív ez a csakra is. Még az is lehetséges, fizikai, testi szinten nincs közöttetek semmilyen kapcsolat, és elsősorban azért, mert ez egy tiszta lelki vagy sikeres munkakapcsolat. Különleges, a szerelem legmagasabb foka, hiszen mégis a legmagasabb tudati szintet képviselő csakráról beszélünk. Erre mondják, hogy ikerlángkapcsolat, hiszen míg lelki társból akár több is lehet egy életen át, ikerlángból valójában csupán egy.

(via awareness actikonok: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top