Aktuális

Allergiás rohamot kapott a szúnyogcsípésektől a négyéves kisfiú

Attilát összesen három szúnyog csípte meg, ám ettől az egész háta feldagadt.

Kézi permetezővel próbálja felvenni a harcot a vérszívók ellen az a magyar édesanya, akinek kisfia, a négyéves Attila allergiás rohamot kapott a minap a szúnyogcsípésektől. A 27 éves Vivien a Blikknek azt mesélte, alig hitt a szemének, mikor meglátta, hogy a szabadban játszó gyermeke hátát csalánkiütéshez hasonló piros foltok borítják.

„Összesen három szúnyog csípte meg, amitől az egész háta feldagadt. Nagyon megijedt, sírt, ráadásul elkezdett fulladni, ami miatt azonnal kórházba rohantunk vele” – idézi Vivient a Blikk. Mint kiderült, Attilának korábban sosem volt rohama, most egy éjszakát töltött a kórházban, mert a szúnyogcsípések heves allergiás reakciót váltottak ki nála.

Miközben Vivien kézi permetezővel küzd a szúnyogok ellen, a szakemberek is igyekeznek ritkítani a szúnyogállományt. Nincs azonban könnyű dolguk: hiába dolgoznának gőzerővel, a heves esőzések és a kánikula miatt van, hogy napokra le kell állniuk.

„Érdemes a kannákat, kerti játékokat, gumiabroncsokat lefedni, hogy az esővíz ne gyűljön bennük össze. Egy vízzel teli vödörben ugyanis több ezer szúnyog fejlődhet ki. Nyírjuk rendszeresen a füvet, mivel a szúnyogok nappal a növényzetben bújnak meg” – tanácsolta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top