Sztárok

Kamaszok és okostelefon: így csináld jól (X)

Tiltás helyett mutasd meg, hogy használja helyesen!


Csetelés a családi összejövetelen, hangos zene a buszmegállóban vagy szelfizés vacsora közben. Néhány idegesítő, de gyakori ballépés, amit az ember serdülő gyermeke elkövethet, ha nála van az okostelefonja. A vasszigor legtöbbször nem célravezető, de rajtad is múlik, milyen felhasználó válik a kamaszodból. A Huawei legújabb okostelefonja segít, hogy a lehető legjobban hasznosítsátok a serdülő lányod/fiad mobilmániáját.

Nagyon könnyű rákattanni egy szuper okoskészülékre, ha jó képességei vannak, és nem is kell ehhez feltétlenül középiskolásnak lenni. Akinek középiskolás korú gyerekei vannak, annak nem árt különösen odafigyelnie, milyen példát mutat az okostelefon-használat terén, mert az állandó készüléknyomkodás a szülőknél sem ritka jelenség. Szerencsére számtalan módja van annak, hogy a gyereked az okoskütyüjét családi körben is valamilyen előnyös dologra használja, illetve általa Te is hozzájuthatsz olyan digitális ismeretekhez, amikben a kamaszod jártasabb nálad.

A közös nyaralás dokumentálása fontos feladat és ki is lehetne erre alkalmasabb, mint a telefonját nyomkodó gyermeked? Bízd rá a „családi fotós” szerepét, illetve ösztönözd, hogy minél szebb és különlegesebb képeket készítsen. A Huawei P30 Lite 48 MP-es hátlapi kamerájának köszönhetően akár plakátminőségben fotózhattok, így a legjobban sikerült alkotásokat nagy méretben kinyomtathatjátok, ami kiváló ajándék lehet a nagyszülőknek, és jól mutat majd a nappali falán is. A készülékkel a csoportképek és a tengerparti naplementék megörökítése sem okozhat gondot: a P30 Lite 8MP-es ultraszéles látószögű lencséje 120°-os szögben készít felvételeket, így senki és semmi nem marad le a fotókról. Ha a Széchenyi fürdőben pihen a család, és véletlenül belebotlanátok a Trónok harca sztárjaiba, az okostelefon 24MP-es előlapi lencséje pazar minőségben örökíti meg a soha vissza nem térő pillanatot egy tökéletes fényű és részletgazdag szelfi formájában.

A nyaralás alatt előfordulhat, hogy rossz az idő és ilyenkor egyéb szórakozás után kell nézni. Vedd igénybe a gyermekeid okostelefonjának képességeit és ismerd meg, kiket követnek a neten, miközben az egész család jól szórakozik. A Huawei P30 Lite 6,15″ FHD Dewdrop kijelzőjén jól mutatnak a nagy felbontású videófelvételek, így szuper minőségben nézhetitek meg a készülék youtuber nagyköveteinek nyári tippjeit. Készítsétek el a gyerekekkel közösen Toppler Dorina egészséges fagylaltreceptjét, vagy ha elég volt a finom falatokból, lessetek el szórakoztató edzéstippeket Nagy Benedek videóiból. A P30 Lite bírni fogja a gyűrődést egész napos használat során is, erről a készülék gyors töltő technológiával támogatott 3340mAh akkumulátora gondoskodik.

A digitális világ fejlődése a kamaszok életére is hatással van, és az a legjobb, amit tehetünk, ha együtt, biztonságos környezetben tanuljuk meg okosan használni az új technológiákat a fiatalok bevonásával. A Huawei legújabb készülékének segítségével bebizonyíthatod magad és a kamaszod számára is, hogy az okostelefon hasznos kelléke lehet a családdal együtt töltött perceknek úgy, hogy közben nem vonja el a figyelmet arról, ami igazán fontos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top