Shine

Tömött sorokban érkeztek a világsztárok Karl Lagerfeld megemlékezésére

Kétezernél is többen vettek részt a Párizsban tartott megemlékezésen.

Négy hónappal a divatcézár halálát követően a párizsi Grand Palais-ben gyűlt össze a divatvilág krémje és minden híresség, aki csak Karl Lagerfelddel jó kapcsolatot ápolt, hogy szervezett formában is búcsút vegyenek a divattervezőtől. Karl Lagerfeld ez év februárjában hunyt el, az időben némileg megcsúszott szertartás pedig nem volt véletlen: Lagerfeld végrendeletében kérte, hogy temetése körül ne legyen felhajtás. Ahogy ő is mindig sajnálkozás nélkül haladt a korral és a változással, úgy saját magával kapcsolatban sem akarta, hogy tömegek sajnálkozzanak, és akár egy pillanatra is megálljon az élet.

A mostani esemény sem szipogós gyászszertartás volt, Robert Carson opera- és színházi tervező valóságos show-t hozott össze, nagyszabásút és grandiózust. A Karl For Ever helyszíne sem lehetett volna tökéletesebb: hosszú évek óta a Grand Palais adott otthont a Chanel divatbemutatóinak, amelyet hol luxus tengerjáró hajóvá, hol alpesi sípályává alakíttatott át a mester.

Megnézem
Összes kép (3)

Most az ő óriási fotói díszítették a falakat, felidézve pályája állomásait a Chanelnél, a Fendinél és saját márkájánál – amelyek az eseményt is szervezték. A csaknem kétórás rendezvény gyönyörűen összefoglalta, mi mindent szeretett Lagerfeld az életben, mit tartott fontosnak és hogyan viszonyult másokhoz. Beszédet tartott Tilda Swinton, Cara Delevingne modell verset mondott, Helen Mirren a tervező könyvéből olvasott fel, Pharrell Williams pedig táncba hívta énekével a 2500 fős tömeget.

Lang Lang zongoraművész, Cara Delevingne topmodell, Lil Buck táncművész, Tilda Swinton színésznő, Pharrell Williams zenész és Helen Mirren színésznő a Karl For Ever megemlékezésen (Fotó: Anthony Ghnassia/Getty Images For Karl Lagerfeld)

A résztvevők természetesen már öltözékükkel is Lagerfeld előtt tisztelegtek, és – vélhetően – mindenki Chanel, Fendi vagy Karl Lagerfeld kreációban, táskával és egyéb kiegészítővel érkezett. Ott volt Vanessa Paradis, aki már tizenévesen a Chanel arca volt, Ines De La Fressange francia modell, Lagerfeld jó barátja, Gigi Hadid topmodell, aki rengeteget köszönhet a mesternek, Claudia Schiffer, akit szintén támogatott karrierje elején. Számos divattervező is tiszteletét tette, köztük Stella McCartney, Valentino Garavani, Kenzo Takada és Alber Elbaz, de a jelenlegi és az előző francia first ladyk Brigitte Macron, Carla Bruni-Sarkozy, valamint Mario Testino divatfotós is részt vett az eseményen, és persze Anna Wintour sem hiányzott – hogy csak néhányukat említsük.

Megnézem
Összes kép (10)

Suzy Menkes, a Vogue újságíró-legendája instás oldalán a tőle megszokott részletességgel közvetített a június 20-i megemlékezésről, a Chanel pedig egy kisfilmet is közzétett, mely az est legfontosabb pillanatait sűrítette pár percbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top