Életmód

Ebben az országban tilthatják be először az eldobható pelenkákat

Egy csendes-óceáni szigetország lépi meg először a világon az eldobható pelenkák betiltását.

Betiltaná az eldobható peleknkákat egy kicsiny állam, Vanuatu. Az ország tavaly júliusban már betiltotta a műanyag szatyrokat, szívószálakat és polisztirol dobozokat, majd idén márciusban a műanyag tányérokat, poharakat, kanalakat, keverőket, ételhordókat, tojástartókat és művirágokat is. Az eldobható pelenkák tilalmát az idei év végéig, fokozatosan vezetnék be.

A tilalom terve komoly felzúdulást váltott ki a szigeten, ugyanis sokan vélik úgy, hogy az még inkább megnehezíti a nők dolgát, akik az országban élő mintegy húszezer csecsemő első számú gondozói.

eldobható pelenka

A kép illusztráció! (iStock)

Az ország kormánya azonban azt mondja, nincs más választásuk, ugyanis a sziget már így is jelentősen megszenvedi az éghajlatváltozás és az ökológiai katasztrófa hatásait.

„Hosszú út áll előttünk. De ismerve az országomat, megbirkózunk vele” – fogalmazott Mike Masauvakalo, Vanuatu külügyminisztere. 

Hozzátette: igyekeznek olyan, leginkább pamutból készülő alternatívát találni az eldobható pelenkák helyett, amivel a szülők is elégedettek lesznek.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top