Aktuális

Nagy változások jönnek a Magyar Postánál

Több tízmilliárd forintot költenek fejlesztésre.

A Magyar Posta, történetének egyik legnagyobb értékű beruházásával, több tízmilliárd forintból növeli a csomagfeldolgozás és –kézbesítés hatékonyságát –  írja a Világgazdaság. A fejlesztés júliusban kezdődött és a 2022-es karácsonyi szezonra fejeződhet be.

magyar posta csomagfeldolgozó

Automata csomagfeldolgozó rendszerrel dolgoznak szakemberek a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A Magyar Posta másfél évszázados történetében eddig csak két alkalommal fordítottak nagy összeget a csomagkezelés modernizációjára.

A tervek szerint a mostani fejlesztés során kialakítanak egy központi csomagfeldolgozót, valamint országszerte 23 depót, 19-et vidéken, négyet pedig a fővárosban. A két mintadepót, a debrecenit és a győrit már jövő áprilisban átadhatják.
 
Azt ígérik, hogy a 2022 karácsonyi szezontól kezdve a posta a megrendelt termékeket már másnap kézbesíteni fogja, emellett pedig a csomagok útja elektronikusan is követhető lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top