Trend

A szülők szerint a tanárok megrongálják a gyerekek cipőjét, ha nem a szabály szerint öltözködnek

Egy texasi iskolában robbant ki botrány az öltözködési szabályok betartatása kapcsán, a szülőket felháborította az iskola eljárása.
iskola osztály osztályterem tanulás

Több szülő tett hivatalos panaszt, illetve megosztotta történetét a közösségi oldalon amiatt, hogy a IDEA Public Schools tanárai kárt tesznek gyermekeik ruházatában, ha az nem tökéletesen követi az öltözködési szabályokat. Eltúlzottnak érzik a tantestület reakcióit, szerintük vandalizmus, ha ily módon alakítják át a gyerekek holmijait.

A diákoknak az előírás szerint pólót, sima fekete bőrövet, khaki vagy fekete nadrágot, fehér zoknit és fekete fűzővel ellátott fekete cipőt kell viselniük.

A szülők arra panaszkodtak, hogy a tanárok szigetelőszalagot és alkoholos filcet használnak a lábbeliken, ha nem tökéletesen feketék, például a talpuk fehér vagy kis részen minta van rajtuk.

A beszámolók szerint olyan eset is előfordult, amikor azért távolítottak el gyereket az osztályából, mert nem megfelelő színű zoknit viselt. Egy szülő pedig azt állította, hogy amikor fián nem volt öv, a tanárok kötelet fűztek övtartójába, és olyan szorosan meghúzták, hogy az piros nyomot hagyott a gyermeke derekán.

Az iskola szóvivője szerint továbbra is fontosnak tartják az öltözködési szabályok betartását, de felhagynak a diákok ruházatának átalakításával. Azt ígérte, hogy felveszik a kapcsolatot a panasszal élt szülőkkel, és kártalanítják őket.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció,  iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top