Igaz vagy hamis?
Szponzorált tartalom

Bizonyítani akarta, mennyit bír a biztonsági ablak, kizuhant az emeletről

Egy amerikai ügyvéd sajátos módját választotta a dicsekvésnek, amiért az életével fizetett.

A „Darwin-díjas” halálesetek rajongótábora óriási, ezek között szerepel előkelő helyen annak a kanadai ügyvédnek a története, aki állítólag úgy akarta megmutatni kollégáinak irodája ablakainak biztonságos mivoltát, hogy a szerinte törhetetlen üvegnek nekiszaladt. Az üveg azonban összetört, a férfi így kizuhant az irodaház emeletéről és szörnyethalt.

Bár a történet a különös halálesethez vezető még különösebb gondolatmenet miatt gyanús lehet, ez a sztori mégis megtörtént. A Snopes legendavadász oldal szerint a 38 éves ügyvédet Gary Hoynak hívták, 1993. július 9-én szánta rá magát a végzetes mutatványra, a Toronto-Dominion Bank Tower irodaház 24. emeletén.

A rendőrségi jegyzőkönyvekből kiderült, hogy Hoy a vállával találta el az üveget, amely ennek hatására betört, a férfi pedig a toronyház udvarára zuhant, péntek késő délután. A hatósági jelentés szerint Hoy állítólag már korábban is így mutatta meg a biztonsági üveg teherbírását az érdeklődőknek.

Azon a tragikus napon ráadásul kifejezetten kísértette a szerencséjét: az irodájába látogató joghallgatóknak is megmutatta a produkciót, ahogy szokta, és bár elsőre valóban lepattant az üvegről, Hoy úgy gondolta, még egyszer nekiugrik az ablaktáblának, amely akkor kipattant a keretéből és a 24 emeletnyi mélységbe zuhant a férfival együtt.

Az esetről a Toronto Star című lap utólag megkérdezett egy építőmérnököt, Bob Greert, aki annyit mondott: „semmiféle olyan biztonsági előírást nem ismerek, amely tartalmazná, hogy egy üvegablaknak ki kellene bírnia, hogy egy 80 kilós férfi nekifutásból nekiugorjon.”

Vagyis ha valami hihetetlennek vagy szélsőségesnek hangzik, az még nem jelenti azt, hogy ne lenne igaz.

The car door glass is broken. Because the big tree fell.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top