Igaz vagy hamis?
Szponzorált tartalom

Steve Jobs a halála előtt értelmetlennek nevezte az életét

Az Apple alapítója a halálos ágyán elmondott egy utolsó beszédet, amelyben arra figyelmeztetett, hogy a vagyon folyamatos hajhászásától mindenki olyan gonosz emberré válik, mint ő.

Az Apple-vezér 2011-ben bekövetkezett halálát követően, 2015 novemberében terjedni kezdett egy szöveg, amelyről azt állították, hogy Jobs mondta el, a halálos ágyán fekve. A szöveg egy csupa nagybetűvel írt, figyelemfelkeltő kérdéssel indított:

TE TUDOD, MIK VOLTAK STEVE JOBS UTOLSÓ SZAVAI?

„Elértem az üzleti világ csúcsát, mások szemében az életem egyenlő a sikerrel. A munkától eltekintve azonban csak kevés örömben volt részem. Az élet végén a vagyon csupán egy olyan tény, amihez hozzá vagyok szokva. Most azonban, hogy itt fekszem betegen az ágyban, és visszatekintek az életemre, rájöttem, hogy az összes elismerés, az összes pénz, amire annyira büszke voltam, lényegtelenné válik a halál kapujában. […] Most, már tudom, a vagyon hajszolása mellett olyan dolgokkal is kell foglalkoznunk, amelyek nem függenek össze a vagyonnal. […] Bánjunk jól másokkal, és örüljünk az életnek!”

Erős szavak ezek, különösen olyasvalakitől, mint Steve Jobs, aki több kortársa szerint sem bánt kesztyűs kézzel sem az alkalmazottaival, sem az üzletfeleivel, de még a családtagjaival sem.

A történet már önmagában gyanús, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy Jobs halála és a beszéd megjelenése között négy év telt el. A szöveget ugyanis 2015-nél korábban sehol sem lehet megtalálni online, sem egy obskúrus blogon, sem egy azóta elfelejtett fórumon.

A perdöntő bizonyítékot azonban Jobs testvére, Mona Simpson szolgáltatta, aki a temetési beszédében elárulta, hogy Jobs családja körében tért örök nyugalomra, utoljára pedig csak annyit mondott: „oh wow”.

Walter Isaacson, Jobs életrajzírója pedig az Apple-vezér halálát követően elárulta, Jobs csupán azt sajnálta, hogy nem volt jobb apja a gyerekeinek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top