Aktuális

L. Ritók Nóra: Rácz Zsófia helyettes államtitkári kinevezése öngól

Szerinte a kinevezéssel az a legnagyobb baj, hogy azt üzeni, a pozícióhoz nemhogy munka-és élettapasztalat nem kell, de még a szükséges iskolai végzettség sem.

Nekem nincs bajom azzal, ha valaki fiatalon kerül pozícióba. Mert a fiatalok látásmódját érteni és értékelni kell, ez a záloga annak, hogy a gyorsuló világhoz alkalmazkodni tudjunk” – kezdi Facebook-posztját L. Ritók Nóra, amelyben a 22 éves korára államtitkárra avanzsáló Rácz Zsófia esetéről ír, aki miatt még törvényt is módosítottak. A 24.hu által észrevett bejegyzésben az ismert pedagógus arról is ír, az eset tovább degradálja a politikusi pozíciók megítélését, és a politikai alapon születő döntések szakmaiságát. „Mondhatnám, hogy stílszerű legyek, ez egy öngól…”

Novák Katalin / Facebook

Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője szerint a kinevezés azt üzeni, hogy állami tisztséget, aminek a fedezete az adófizetők pénze, betölteni nem azon az úton lehet, ahogy egyébként az állami rendszer működik. Mint mondja, iskolaigazgató sem lehet az, akinek nincs meg a felsőfokú végzettsége és a közoktatás-vezető szakvizsgája, és nincs minimum négy év szakmai tapasztalata az oktatásban. 

„Ehelyett az üzenet a következő: államtitkár-helyettesi pozícióhoz mindez nem kell. Még a szükséges iskolai végzettség sem, nemhogy munkatapasztalat. Vagy mondhatnám, élettapasztalat” – írja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top